Red Hvidovre Motionscenter!

SF har besluttet at bede vores formand for kultur- og fritidsudvalget, Niels Ulsing, tage sagen om Hvidovre Motionscenter med til udvalget med henblik på at lave en redningsplan.
Hvidovre Motionscenter er et populært sted at komme og træne, hvilket de sidste ugers kamp for at bevare det også har bevist. Vi mener derfor at det ville være helt uansvarligt ikke at reagere. I følge en analyse af centret er det et mangfoldigt sted, hvor både elite og motionister, unge og gamle kommer for at træne og trods en ombygningsperiode sidste år, havde centret hele 23.000 besøg i 2015.
Vi er ikke i tvivl om, at det er altafgørende, at man føler sig tryg, der hvor man træner og vi er derfor bange for, at mange af brugerne ikke nødvendigvis vil komme til at træne et almindeligt fitnesscenter. Mange af de daglige brugere sætter pris på det velkvalificerede personale, der kan hjælpe undervejs og undervise hold. Denne personlige kontakt til personalet er helt unik for dette motionscenter og er med til at fastholde brugerne i deres træning.
Vi mener, at træning er med til at øge livskvaliteten for især de mange ældre brugere af centret, ikke kun på grund af bedre fysisk form, men også fordi det sociale samvær med andre giver øget livsglæde. Derudover vil fast træning på sigt gavne den enkeltes helbred og dermed også kommunens økonomi.
Der kan laves mange forskellige tiltag, som kan redde motionscentret indtil et nyt budget kan forhandles om et år og der atter kan sættes penge af til et drive det på samme vilkår som i dag. Det kunne være kortere åbningstider, øget brugerbetaling, samarbejde med stadions øvrige personale osv.
Investering i Hvidovre Motionscenter er en investering i mennesker og en investering i fremtiden. Derfor mener vi i SF, at det er en tåbelig ide at gamble med et motionscenter, der er så velbesøgt og velfungerende, ved at overdrage det til frivillige og dermed risikere dårlige forhold eller lukning.

Udgivet i Ældre, Budget, Fritid, Idræt, Læserbreve, Sundhed, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*