SF er kede af borgerligt budget

Sara Benzon

Sara Benzon

For et par uger siden røg klippekortsordningen til de ældre og de ekstra pædagoger til børnene, for at finansiere et underskud på det voksenspecialiserede område. I denne uge var det så kæmpe store takststigninger på flere tusind kroner om året til SFO’er og klubber, nedlæggelse af det kommunale motionscenter, der blev resultatet af det budget Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative vedtog. Alle sammen områder som vi i SF betragter som kernevelfærd!
I SF havde vi ellers lavet et budgetforslag, som godt nok betød en lille skattestigning, men til gengæld ikke bare kunne sikre, at alle ovennævnte ting kunne bevares, men også at der kunne etableres gratis psykologhjælp til unge under 25 og laves en helhedsplan for skoleområdet. Et budget, der fordeler udgifterne mere socialt og sikrer et højt niveau på den borgernære velfærd. Vi må bare konstatere, at et meget stort flertal i Kommunal Bestyrelsen ikke ønsker at prioritere velfærd!
Partierne bag budgettet har godt nok brystet sig af, at de ikke har skåret ned på ældre og børn. Men da en del af budgetaftalen indebærer, at Økonomi Udvalget skal finde 25 mio. kr. yderligere – ja, så er det uundgåeligt ikke at være bekymret for, om områderne bliver ramt alligevel. Men så er det jo selvfølgelig ØU’s ansvar og ikke partierne bag budgettet… Og da selv samme partier alle også var med til at spare på begge områder blot to uger forinden og ja, godt nok ikke i som en del af selve budgettet, men alligevel. Så ser vi udtalelsen om ikke at have sparet på ældre og børn som en sandhed med modifikationer!
Vi kæmper videre for at skaffe den velfærd som vi synes, at borgerne i Hvidovre har fortjent.

Udgivet i Økonomi, Budget, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Corona kan være årsagen
    Hvidovre Avis 17. marts 2021
    I et indlæg i sidste uges Hvidovre Avis skriver de tre SF-politikere, Anders Wolf, Stine Roldgaard og Rasmus Henriksen, om ældre borgere og deres oplevelser med sundhedssystemet. Det er især oplevelser efter udskrivning fra hospitalet, som de tre SF’ere har fokus på i deres indlæg. Jeg vil først og fremmest sige, at jeg sagtens kan forstå, at det kan være en frustrerende oplevelse både for en ældre borger og dennes pårørende at komme på og blive udskrevet fra hospitalet.
  • Fik vækket dem!
    Hvidovre Avis 10. marts 2021
    Siden SF i juni 2020 stillede et forslag i kommunalbestyrelsen om at melde kommunen ind i foreningen Vild med Vilje, har vi Konservative og sidenhen Det Radikale Venstre bakket op om forslaget. Gentagne gange har vi opfordret til at gøre Hvidovre mere vild, og dermed gavne vores lokale dyre- og planteliv. Otte lange måneder skulle der gå før Socialdemokratiet fandt ud af at det emne var værd at se nærmere på, og ikke bare sende til Det Grønne Råd. Vi er derfor glade for at borgmester partiet nu også er med på den grønne bølge. I fælles front må vi da kunne skabe noget godt og vildt for Hvidovre!