SF er kede af borgerligt budget

Sara Benzon

Sara Benzon

For et par uger siden røg klippekortsordningen til de ældre og de ekstra pædagoger til børnene, for at finansiere et underskud på det voksenspecialiserede område. I denne uge var det så kæmpe store takststigninger på flere tusind kroner om året til SFO’er og klubber, nedlæggelse af det kommunale motionscenter, der blev resultatet af det budget Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative vedtog. Alle sammen områder som vi i SF betragter som kernevelfærd!
I SF havde vi ellers lavet et budgetforslag, som godt nok betød en lille skattestigning, men til gengæld ikke bare kunne sikre, at alle ovennævnte ting kunne bevares, men også at der kunne etableres gratis psykologhjælp til unge under 25 og laves en helhedsplan for skoleområdet. Et budget, der fordeler udgifterne mere socialt og sikrer et højt niveau på den borgernære velfærd. Vi må bare konstatere, at et meget stort flertal i Kommunal Bestyrelsen ikke ønsker at prioritere velfærd!
Partierne bag budgettet har godt nok brystet sig af, at de ikke har skåret ned på ældre og børn. Men da en del af budgetaftalen indebærer, at Økonomi Udvalget skal finde 25 mio. kr. yderligere – ja, så er det uundgåeligt ikke at være bekymret for, om områderne bliver ramt alligevel. Men så er det jo selvfølgelig ØU’s ansvar og ikke partierne bag budgettet… Og da selv samme partier alle også var med til at spare på begge områder blot to uger forinden og ja, godt nok ikke i som en del af selve budgettet, men alligevel. Så ser vi udtalelsen om ikke at have sparet på ældre og børn som en sandhed med modifikationer!
Vi kæmper videre for at skaffe den velfærd som vi synes, at borgerne i Hvidovre har fortjent.

Udgivet i Økonomi, Budget, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.