SF er kede af borgerligt budget

Sara Benzon

Sara Benzon

For et par uger siden røg klippekortsordningen til de ældre og de ekstra pædagoger til børnene, for at finansiere et underskud på det voksenspecialiserede område. I denne uge var det så kæmpe store takststigninger på flere tusind kroner om året til SFO’er og klubber, nedlæggelse af det kommunale motionscenter, der blev resultatet af det budget Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative vedtog. Alle sammen områder som vi i SF betragter som kernevelfærd!
I SF havde vi ellers lavet et budgetforslag, som godt nok betød en lille skattestigning, men til gengæld ikke bare kunne sikre, at alle ovennævnte ting kunne bevares, men også at der kunne etableres gratis psykologhjælp til unge under 25 og laves en helhedsplan for skoleområdet. Et budget, der fordeler udgifterne mere socialt og sikrer et højt niveau på den borgernære velfærd. Vi må bare konstatere, at et meget stort flertal i Kommunal Bestyrelsen ikke ønsker at prioritere velfærd!
Partierne bag budgettet har godt nok brystet sig af, at de ikke har skåret ned på ældre og børn. Men da en del af budgetaftalen indebærer, at Økonomi Udvalget skal finde 25 mio. kr. yderligere – ja, så er det uundgåeligt ikke at være bekymret for, om områderne bliver ramt alligevel. Men så er det jo selvfølgelig ØU’s ansvar og ikke partierne bag budgettet… Og da selv samme partier alle også var med til at spare på begge områder blot to uger forinden og ja, godt nok ikke i som en del af selve budgettet, men alligevel. Så ser vi udtalelsen om ikke at have sparet på ældre og børn som en sandhed med modifikationer!
Vi kæmper videre for at skaffe den velfærd som vi synes, at borgerne i Hvidovre har fortjent.

Udgivet i Økonomi, Budget, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.