Vi skal passe på børnene i familiernes by

Sara Benzon

Sara Benzon

Budgetforliget, vedtaget af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre, er godt nok et bredt forlig, men også alt for borgerligt for mig.
Det er især stigningerne på SFO og klub, der bekymrer mig.
SFO taksten stiger med 26 procent og taksten på juniorklub stiger med hele 37 procent. Det betyder, at en SFO-plads kommer til at koste 3.000 kr. og klubberne 1.200 kr. mere om året. Hvilket i min optik er en helt urimelig høj stigning.
Jeg frygter, at takststigninger vil resultere i, at færre børn indmeldes i SFO og klub. Det betyder, at flere børn kommer til at være alene om eftermiddagen. Personalet i SFO’er og klubber er dygtige til at arbejde med børnenes relationer og sørge for, at de udvikler deres sociale kompetencer og det er derfor vigtigt, at alle børn kommer i SFO og klub. Undersøgelser fra Tyskland viser også, at børn, der har en god relation til pædagoger i løbet af skoledagen og i fritidstilbud, har større chance for at komme i gang med en ungdomsuddannelse, når de afslutter folkeskolen.
En prioritering af dette område er derfor også en økonomisk investering i fremtiden.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Budget, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.