Vi skal passe på børnene i familiernes by

Sara Benzon

Sara Benzon

Budgetforliget, vedtaget af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre, er godt nok et bredt forlig, men også alt for borgerligt for mig.
Det er især stigningerne på SFO og klub, der bekymrer mig.
SFO taksten stiger med 26 procent og taksten på juniorklub stiger med hele 37 procent. Det betyder, at en SFO-plads kommer til at koste 3.000 kr. og klubberne 1.200 kr. mere om året. Hvilket i min optik er en helt urimelig høj stigning.
Jeg frygter, at takststigninger vil resultere i, at færre børn indmeldes i SFO og klub. Det betyder, at flere børn kommer til at være alene om eftermiddagen. Personalet i SFO’er og klubber er dygtige til at arbejde med børnenes relationer og sørge for, at de udvikler deres sociale kompetencer og det er derfor vigtigt, at alle børn kommer i SFO og klub. Undersøgelser fra Tyskland viser også, at børn, der har en god relation til pædagoger i løbet af skoledagen og i fritidstilbud, har større chance for at komme i gang med en ungdomsuddannelse, når de afslutter folkeskolen.
En prioritering af dette område er derfor også en økonomisk investering i fremtiden.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Budget, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.