Metrostation i bymidten

Metro til Hvidovre

Metro til Hvidovre – Hvidovre Hospital og Hvidovre Bymidte

I tirsdags var vi til borgermøde om bymidten. Bymidten er et spændende og visionært projekt. Men en helt åbenlys ting, der mangler er, at der bliver tegnet en metrostation ind i de visionære planer for bymidten. Derfor bragte jeg, på vegne af SF, forslaget om metroen i bymidten på banen på borgermødet. Der var også flere borgere, der gjorde det samme.

En metrostation kan have lange udsigter, så bymidte-planerne skal selvfølgelig ikke vente på metrostationen, men hvis vi vil have en metro i Hvidovre, så skal den tegnes ind nu, for den slags planer lægges mange år ud i fremtiden. Vi skal have reserveret et areal i bymidten og kommunen skal til at sparre op år for år på anlægsbudgettet. Faktisk undrer jeg mig over at dette ikke allerede er blevet gjort, hvis de ansvarlige politikere på rådhuset har kæmpet så meget for metroen, som der hævdes. Arealet kunne midlertidigt bruges til parkering, grønt område eller spændende kulturelle aktiviteter.

Det er på tide, at få taget det næste skridt og diskutere, hvor metroen skal have en eller flere stationer i Hvidovre. SF’s forslag er en station ved den nye bymidte (rådhuset) og en station ved Hvidovre Hospital.

I SF har vi længe diskuteret mulighederne ved en metro og vi kommer derfor her med vores konkrete bud på en linjeføring som oplæg til en lokal debat. Det er vigtigt, at vi får diskuteret mulighederne lokalt, involveret borgerne i debatten og SF ser derfor frem til at høre folks holdninger og eventuelle andre bud.

SF’s ønske er at få sparket gang i den lokale debat, så vi får mulighed for at der lokalt kan begynde at blive truffet nogle beslutninger om, hvilken retning vi skal med metroen i Hvidovre.

Præmissen for SF’s forslag til en linjeføring er, at metroen frem til
Hvidovre Hospital kører i tunnel under jorden. Strækningen fra Ny Ellebjerg til Hvidovre Hospital, som vi lægger op til, er 4,4 km. lang.

Fra Hvidovre Hospital kan man så diskutere muligheder som at føre den ned til Avedøre Holme, eller at køre nord på mod Rødovre Centrum eller ud mod letbanen, der kommer i Brøndby.

Det er godt, at der nu er aftalt en analyse af metroen til Hvidovre. Men skal den føre til noget i virkeligheden, så skal der være et klart lokalt billede i Hvidovre af, hvor vi ønsker metroen til, så den bliver mest mulig til gavn for Hvidovreborgerne. Samtidig skal vi også være klar til at finde pengene ellers risikerer vi, at det enten ender med en analyse, der ikke er relevant for os i Hvidovre eller som blot bliver lagt i skuffen og glemt.

Pointen er jo, at det er Københavns og Frederiksberg Kommuner samt staten, der har besluttet at anlægge Ny Ellebjerg metrostation under jorden, hvilket så betyder, at den har mulighed for en forlængelse til Hvidovre.

Det er også København, Frederiksberg og staten, der betaler alle de ekstra 615 mio. kr. som det koster at anlægge metrostationen under jorden.
Hvidovre får ikke nogen metro, hvis vi ikke snart melder os på banen med en idé om, hvor, hvordan og med hvilken finansiering metroen skal forlænges til Hvidovre. Så hermed SF’s forslag til en linjeføring og to stationer ved henholdsvis den nye bymidte og hospitalet. Vi håber flere borgere og partier vil melde sig på banen i den debat.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Borgerinddragelse, Bymidte, Kollektiv trafik, Læserbreve, Metro, Risbjerggård, Støj

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*