Så trak DF flygtningekortet!

Var flygtningekortet det sidste kort DF havde i bunken for at få opmærksomhed, efter at de har stemt for lukning af det kommunale motionscenter, fyringer af kommunale medarbejder og øget betaling på institutionspladser?

I sidste uges avis kunne vi læse, at DF er imod alle former for integration, og derfor har stemt imod den lokale beskæftigelsesplan for Hvidovre kommune. For det første har folketinget vedtaget regler om, at kommunerne skal aktiverer og arbejde beskæftigelsesrettet med de flygtninge, som er kommet til kommunerne, derfor kan man kommunalt ikke vedtage andet. I SF er vi f.eks. meget imod kontanthjælpsloftet, men det gør jo ikke, at vi stemmer imod alt på beskæftigelsesområdet, da vi i Hvidovre ikke kan gøre noget ved denne lov.

For det andet mener DF, at de flygtninge som er kommet til landet, bare skal sidde i flygtningelejre, indtil der er blevet fred i deres hjemland. Det er så umenneskeligt at have denne tankegang, at der ikke findes ord for det. For udsigten til, at der fx kommer fred i Syrien er meget lange. Dagligt ser vi forfærdelige billeder i TV om tilstanden i Syrien, billeder som viser landes befolkning, der forgæves prøver at overleve imens kuglerne suser om ørene på dem, derfor kan flygtninge, som er kommet til Danmark ikke vende hjem foreløbigt og ingen ved hvornår.

Det giver meget bedre mening at integrere dem, som er kommet, i det danske samfund og anvende de kompetencer som de kommer med. I stedet for at fortsætte dehumaniseringen af flygtninge bør man investere massivt i uddannelse til flygtninge og stille krav om, at alle flygtninge, der kan tage en uddannelse, skal i uddannelse, hvis de ikke kommer i beskæftigelse.

Flygtninge skal i alle tilfælde lære dansk. De flygtninge, der har så store helbredsproblemer, at de ikke kan tage en uddannelse eller arbejde, skal ikke jages rundt i systemet, men have den hjælp de har brug for. Desuden skal flygtninge have bedre muligheder for at komme i beskæftigelse. Vi skal lære af de bedste i forhold til sprogundervisning – både i intensive uddannelsesforløb og på arbejdspladser, hvor det er muligt at lære sprog i samarbejde med dansktalende kolleger.

I SF vil vi ikke bare sige nej, men i stedet prioritere integration, for det er både til flygtningenes og det danske samfunds bedste.

Udgivet i Arbejdsmarked, Flygtninge, Fremmedhad, Integration, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.