Mere overskud i hverdagen

Sara Benzon

Sara Benzon

I både København og Aarhus har SF stillet forslag om at igangsætte pilotprojekter, der skal give kommunalt ansatte fleksibel arbejdstid.
SF Hvidovre arbejder på at tilpasse forslaget til forholdene i Hvidovre, så det kan stilles ved kommunalbestyrelsens møde i februar.

I SF har vi længe haft fokus på, at især børnefamilier er pressede i deres hverdag. Med forslaget om fleksibel arbejdstid vil man selv kunne tilrettelægge sin arbejdstid, så den passer til det sted, man er i livet. Børneforældre vil kunne skrue lidt ned, andre vil kunne skrue lidt op, alt efter behov.

Erfaringer fra en forsøgsordning i Københavns Kommune viser, at op imod en fjerdedel af de ansatte gerne vil justere deres arbejdstid, så de enten arbejder lidt mere eller lidt mindre. Forsøget viser også, at der blandt medarbejderne generelt er stor opbakning til en større fleksibilitet i ansættelsesforholdet.

Ordningen skal udarbejdes i samarbejde med MED-udvalg og fagforeninger, så vi sikrer bred opbakning fra alle medarbejdergrupper.

På kort sigt kan man forestille sig en større og bedre kvalificeret søgning på opslåede jobannoncer i kommunen, og på længere sigt større tilfredshed blandt alle medarbejdere, færre sygedage på grund af stress og stressrelaterede lidelser, samt færre barns sygedage, netop fordi forældrene nu vil have mulighed for at gå ned i tid og dermed prioritere at have fri med deres børn, hvor de før skulle møde på arbejde.

Vi håber, at forslaget bliver taget godt imod og med tiden vil give mere overskud i hverdagen for de kommunalt ansatte i Hvidovre Kommune.

Udgivet i Arbejdsmarked, Læserbreve, Medarbejderindflydelse, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*