Takststigninger på børnepasning i Børnenes By!

Sara Benzon

Sara Benzon

Det kommer sikkert som en overraskelse for mange børnefamilier, når prisen på institutioner stiger her i januar.

Stigningen er især stor på SFO-pladser, hvor en plads stiger med 250 kr pr måned. Det er mere end 25 %!

Også prisen på klubber og daginstitutioner stiger. Så store stigninger kan vi ikke være bekendt, når tilbuddet ikke bliver tilsvarende bedre! Så borgmesteren har ret i sin udtalelse til avisen i forbindelse med budgettets vedtagelse, at vi ikke forringer servicen på børneområdet – vi skal dog bare betale væsentlig mere for den samme ydelse!

I SF synes vi, at det er helt urimeligt, at det er børnefamilierne, der skal betale for en så stor del af kommunens besparelser!

I det budget SF fremlagde i forbindelse med budgetforhandlingerne, havde vi lavet et mere fair bud, hvor alle var med til at bidrage, ikke bare til at budgettet kom til at passe, men også til bedre velfærd på for alle. Vi ved godt, at skattestigninger ikke er populært, men stigninger i takster på institutioner er også en slags stigning i skat… den rammer bare kun børnefamilierne og langt hårdere end en minimal skattestigning til alle!

Vi er skuffede over, at især Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ikke ville prioritere børnefamilierne højere i budgettet for 2017!

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*