Fleksibel arbejdstid i Hvidovre kommune

Sara Benzon

Sara Benzon

– Tiden er løbet fra en fast 37 timers arbejdsuge.

Det mener man i SF.

– En moderne arbejdsplads bør kunne rumme fleksibel arbejdstid, så medarbejderne kan få livet og arbejdsmængden til at balancere, siger Sara Benzon og uddyber:

– SF foreslår derfor kommunalbestyrelsen i Hvidovre, at vi går foran som arbejdsgiver og gør det muligt for medarbejderne i kommunen – f.eks. gennem de kommende overenskomster – at kunne skrue op og ned for arbejdstiden fra år til år. Med fleksibel arbejdstid får folk løfte om en fast arbejdstid på 37 timer, men med mulighed for år for år at skrue timetallet op eller ned.

Det giver tryghed
SF i Københavns Kommune har gode erfaringer med sådan en ordning, som de fandt flertal for at indføre.

– Pilotprojektet viste, fortæller Sara Benzon, at kommunen fint kunne få vagtplanerne og opgavefordelingen til at hænge sammen, og medarbejderne meldte tilbage om bedre arbejdsmiljø, øget tilfredshed og større arbejdsglæde.

Over hele landet er andre kommuner nu gået i gang med at kigge på, hvordan de kan indføre løsninger for fleksibel arbejdstid, og der er god grund til at vi her i Hvidovre følger trop.

Der er masser af tidspunkter i livet, hvor vi har brug for en anden balance mellem arbejdsliv og familieliv.

– Det kan være, at vores forældre pludselig bliver syge, og har brug for ekstra pleje. Det kan være, at vi får øje på mulighederne for at åbne nye karrieredøre, hvis vi får tid til at tage en ekstra uddannelse. Det kan også bare være, at vi vil have mere tid til at være sammen med vores børn, mens vi har dem. Vi tror, at det vil gøre byen mere attraktiv for børnefamilier at bo i.

Livet er uforudsigeligt, og det kan give en tryghed at vide, at man kan tilpasse sit arbejdsliv de udfordringer og muligheder som viser sig undervejs.

Derfor skal vi indføre fleksible arbejdstider i Hvidovre Kommune, slutter Sara Benzon.

Udgivet i Arbejdsmarked, Løn, Medarbejderindflydelse

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Corona kan være årsagen
    Hvidovre Avis 17. marts 2021
    I et indlæg i sidste uges Hvidovre Avis skriver de tre SF-politikere, Anders Wolf, Stine Roldgaard og Rasmus Henriksen, om ældre borgere og deres oplevelser med sundhedssystemet. Det er især oplevelser efter udskrivning fra hospitalet, som de tre SF’ere har fokus på i deres indlæg. Jeg vil først og fremmest sige, at jeg sagtens kan forstå, at det kan være en frustrerende oplevelse både for en ældre borger og dennes pårørende at komme på og blive udskrevet fra hospitalet.
  • Fik vækket dem!
    Hvidovre Avis 10. marts 2021
    Siden SF i juni 2020 stillede et forslag i kommunalbestyrelsen om at melde kommunen ind i foreningen Vild med Vilje, har vi Konservative og sidenhen Det Radikale Venstre bakket op om forslaget. Gentagne gange har vi opfordret til at gøre Hvidovre mere vild, og dermed gavne vores lokale dyre- og planteliv. Otte lange måneder skulle der gå før Socialdemokratiet fandt ud af at det emne var værd at se nærmere på, og ikke bare sende til Det Grønne Råd. Vi er derfor glade for at borgmester partiet nu også er med på den grønne bølge. I fælles front må vi da kunne skabe noget godt og vildt for Hvidovre!