Mere økologi til vores børn

Det var med stor glæde, at jeg i sidste uges Hvidovre avis kunne læse, at Børnehuset Egevolden også havde fået det økologiske spisemærke i guld, nu har vi tre af dem i Hvidovre, tillykke.

Det er rigtig flot, men i SF har vi en vision om, at alle vores institutioner skal være med i toppen, når det gælder om at anvende økologiske madvarer og servere mad efter årstiderne, samt at undgå madspild. Vi ved, at det kræver en omlægning og en ny tankegang ude i køkkenerne, men vi er overbeviste om, at det er en god investering både med hensyn til miljøet og børnene. I avisen kunne vi læse, at det kræver lidt mere fleksibilitet i forhold til madplanen, når økonomien samtidig skal overholdes, og det er vi helt med på. Vi mener stadigvæk, at det er de enkelte forældrebestyrelser, som skal være med til at beslutte, hvilke retter som skal serveres til børnene, således at det passer til den enkelte institution, og at kravet om, at der skal serveres varieret dansk mad ikke er en nødvendighed, men at maden tilpasses efter de råvarer som er tilgængelige.

Da vi i SF godt tør tænke lidt ud af boksen og tænke i nye baner, kunne en yderligere vision være at lave institutioner, hvor det ikke kun er maden som er økologisk, men at vi tager skridtet videre i forhold til indkøb af legetøj, som er lavet af naturlige materialer, økologiske bleer mm.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Økologi, Børn & unge, Læserbreve, Mad, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*