Nu skal det dufte af mad på vores plejehjem

Når de ældre på vores plejecentre i Hvidovre vågner om morgenen, så skal det være til duften af friskbagte boller. Når middagsmaden skal tilberedes, så skal de ældre kunne se, høre og dufte flæskestegen i ovnen.

Noget af det vigtigste vi kan gøre for de ældre på vores plejecentre i Hvidovre er nemlig at de får den mad de godt kan li’, at den er lækkert anrettet og kan duftes og smages.

Det giver livsglæde, socialt samvær om maden og sundere ældre, der får nok at spise.

Derfor er vi i SF glade for at der i Finansloven for 2017 er afsat 425 millioner kroner til etablering, renovering eller genåbning af lokale køkkener på de enkelte plejehjem. Målet er at bringe måltidet og madlavningen tættere på så mange ældre som muligt.

Den pulje skal vi i Hvidovre Kommune bare have søgt. Der stilles dog krav om at kommunen selv betaler 25 %. Men de penge mener vi i SF godt at kommunen kan finde. Det fortjener de ældre. Hvis vi eksempelvis får renoveret eller etableret nye køkkener for 4 mio. kr. på vores plejecentre, så kommer staten med de 3 mio. kr. Den sidste million kan vi godt finde.

Det er ingen hemmelighed at vi i SF går op i at maden er økologisk og ernæringsrigtig. Men det allervigtigste er at vores ældre på plejecentrene får den mad de godt kan li’, at den er lækkert anrettet og både kan duftes og smages.

Hvidovre skal være kendetegnet ved det gode og værdige ældreliv. Der skal være respekt for forskellighed og tid til den enkelte, socialt samvær, hyggelige aktiviteter og gode måltider.

SF arbejder for en værdig ældrepleje. Bliver du ældre på et plejecenter i Hvidovre, så skal du være tryg ved det. Nu skal vi have renoveret og etableret køkkener på plejecentrene, så duften og smagen af hjemmelavet mad kan skabe glæde for ældre på vores plejecentre i Hvidovre.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Ældre, Ældremad, Ældrepleje, Læserbreve, Mad, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.