Tillid til de ansatte

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

I den seneste tid har der været en del debat om, hvorvidt sagsbehandlerne i Hvidovre jobcenter behandler de ledige ordentligt og med rettidig omhu. Der har især været fokus på sagsbehandlingstiderne, lange ressourceforløb, samt få tilkendelser af fleksjob og førtidspension.

Jeg erkender fuldt ud, at det kan være et lang og frusterende forløb, man som ledig oplever, når man kommer i kontakt med jobcentret.

Men som sagsbehandler opbygger man et tæt samarbejde med den ledige, og gør alt, hvad man kan, for at hjælpe borgeren til at søge og få bevilliget fleksjob eller førtidspension. Det er dog sådan, at man som sagsbehandler ikke kan gøre så meget andet end at lave indstillingen, da den endelige beslutning ligger i hænderne på et udvalg.

Tit er lovgivningen lavet så den skærer alle over en kam, og ofte er der ikke mulighed for individuel tilrettelagt forløb, men jeg er overbevist om, at de ansatte gør hvad de kan, for at hjælp de borgere de er ansvarlig for, og jeg er sikker på, at det ikke er deres intention at køre nogle borgere rundt i systemet.

Udfordringen ligger i at de ansatte i jobcenteret arbejder med en af de mest indviklede lovgivninger, som hele tiden ændres i takt med ny regering og nye minister. Det er også et område, hvor der ofte implementeres nye tiltag, for at styrke samarbejdet imellem borger og sagsbehandler. Senest har Hvidovre op startet det nye BIP projekt, som er et projekt omkring beskæftigelsesindsatsen for udsatte ledige.

Det er ikke, fordi jeg har noget imod nye tiltag, tværtimod, men man skal også huske på, at det tager tid at indarbejde ny lovgivning og nye projekter. Tid som går fra sagsbehandlernes tid med borgeren.

I bund og grund handler om det, at vi skal stoppe med at lave besparelser hos de ansatte på beskæftigelsesområdet, og få opbygget en tillid til de ansatte i jobcenteret.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Arbejdsmarked, Forvaltning, Læserbreve, Medarbejderindflydelse

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*