Visioner for Hvidovres udvikling

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

I denne valgkampstid er det også vigtigt, at have fokus på den lange bane for hvad vi vil med vores by. Det handler om at turde tænke højt og drøfte de idéer, der ikke lige passer i business casen eller regnearket endnu. Det er nu engang sådan samfund og byer udvikles. Velfærdssamfundet, folkeskolen og gratis adgang til sundhedsvæsenet var også engang urealistiske drømmeløsninger. Lige indtil nogle satte sig for at gennemføre dem.

I SF vil vi skabe tryghed i folkeskolerne med max. 24 elever i klasserne og tryghed i ældreplejen med mere tid til hjælp og pleje hos den enkelte ældre. Den nære velfærd skal bare være tryg og i orden.

Men vi har også fokus på det visionære og at udvikle de lange store træk i vores kommune. Eksempelvis er vi med på tankegangen når Erling Groth fra Alternativet i sidste uges Hvidovre Avis foreslår at overdække Holbækmotorvejen ved Hvidovrevej. Ja, faktisk står det allerede i SF Hvidovres valgprogram. Vi tror der kan være noget perspektiv i dels at få støjdæmpet motorvejen på den måde, men også at det vil give kæmpe værdi at få adgang til al den tomme “grund”, der pludselig vil opstå midt i Hvidovre. Vi ved godt det er en idé til den lidt lange bane, men tankerne skal jo tænkes før vi kan se om de lader sig gøre i praksis.

På samme måde arbejder vi i SF hårdt for at en metrostation ved Hvidovre Hospital. Metroen vil øge fremkommeligheden og sænke støj og forurening i Hvidovre. Vi skal sikre at alle kan komme let og sikkert rundt i trafikken med klimavenlig og støjsvag transport. Metroen er et af de vigtigste udviklingsprojekter, der bestemmer fremtiden for Hvidovre. Metroen vil sikre at vi i Hvidovre hurtigt og let kan komme rundt i Storkøbenhavn, til og fra arbejde hver dag eller hvad vi nu skal. Samtidig er området omkring Rådhuset og hospitalet langt fra et s-tog. Busser alene gør det ikke. Hvidovre vokser og med det vil trafikken også stige. Det er hverken rart, smart eller godt for vores miljø hvis al den trafik bliver med biler på vejene. Kombinationen af cykler og metro vil være vejen frem. Og endelig skulle vi så ikke se at få gjort noget ved den havn nu hvor stranden er blevet så fin. I samarbejde med foreninger og erhvervsliv kunne vi indtænke en spændende udvikling med husbåde og iværksættermiljø.

Ingen skal være i tvivl om at SF’s hjerte ligger hos børnene i folkeskolen og de ældre i ældreplejen, men vi insisterer også på at det er nødvendigt engang i mellem at tage ”det lange lys på” og tænke højt om mulighederne for Hvidovres udvikling.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Ældrepleje, Byudvikling, Folkeskoler, Kollektiv trafik, KV17, Læserbreve, Metro, Valg
En kommentar til “Visioner for Hvidovres udvikling
 1. Marie Frederiksen siger:

  Kære Anders.
  Jeg mener du har fat i de helt rigtige mærkesager i din kampagne. Det glæder mig, og du har min fulde opbakning. Jeg savner dog at du og SF er mere synlige med jeres vigtige budskaber. Jeg ser f.eks. meget få valgplakater fra SF på min daglige vej på cykel ca. mellem Langhøjskolen og Risbjergskolen. Der må være en del potentielle vælgere her med 4 folkeskoler og mange børneinstitutioner. Hvad med: “Max 24 elever – SF” Pøj pøj med valget og tak fordi du stiller op – Marie Frederiksen.

 2. Kære Marie,

  Vi er rigtigt glad for at du synes vi i SF har de rigtige mærkesager! Tak!
  Det kunne være rart, at være endnu mere synlige, som du er inde på. Men det er også en afvejning af hvor mange plakater vi skal få produceret. Det er for det første rigtigt dyrt og så er der et miljøhensyn vi gerne vil tage højde for. Derudover så satser vi meget på synlighed i avisen, sociale medier osv. Vi har delt rigtigt mange foldere ud på stationer, i postkasser mm.
  Skriv endelig igen, hvis du har andre idéer eller noget vi kan gøre bedre.

  Endnu engang, tak for opbakningen :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*