Vi skal stå sammen og hjælpe hinanden

Frivillige

Frivillige

Så blev det atter jul og et nyt år er lige om hjørnet.

Fra SF vil vi gerne ønske alle en glædelig jul og sige tak for året som gik. Vi er stolte over og glade for den store opbakning vi fik til kommunal- og regionsrådsvalget, og iveren og optimismen fylder meget i vores lokalpolitiske forening.

Glæden og optimismen dæmpes dog noget, når vi ser stigningen i antallet af ansøgninger om julehjælp fra de forskellige organisationer og hos kirken. Det er tegn på, at vi går et mere skævt samfund i møde, og tyder på at flere er blevet fattigere.

Der er grund til at sige tak til de mange frivillige hjælpende hænder.

Alt for mange familier er blevet ramt af kontanthjælpsloft og integrationsydelse. Det er især i denne tid, at man mærker forskellen på velstand og mangel på samme. Ingen siger, at man bliver lykkelig af at have mange penge, men når forældre med børn skal dukke sig, når der skal købes gaver til pakkeleg, eller ikke har råd til at købe juice til fælles morgenmad på skolen, så er det ikke i orden.

Ligeledes er det hårdt for mange ældre, der måske ikke har råd til at give deres børnebørn en gave eller ikke har råd til at købe billet til familiebesøg i den anden ende af landet.

Alt for mange hjemløse må i denne kolde vintertid sove på gaden eller på overfyldte herberger. Det er svært at komme ud af hjemløsheden, og ofte følger der en diagnose eller misbrug med – de skal hjælpes i denne tid, men også resten af året.

Solidaritet med verdens flygtninge er også et emne, der fylder meget i vores tanker, ikke mindst dem der ikke selv har mulighed for at komme til et sikkert land som for eksempel Danmark. Vi er bange for at vores frygt for at miste alt det gode vi har, vil betyde, at vi heller ikke kan overskue at dele noget af det, og det er en trist tanke.

Inden det hele bliver alt for dystert, skal der dog lyde en stor tak til alle de frivillige, som bruger deres tid på at hjælpe andre. I gør et fantastisk stykke arbejde, hvad enten der er med indsamling og uddeling af overskydende mad fra supermarkeder, servering af julepizzaer eller hjælp med nattevagter på midlertidige herberg for hjemløse.

Lad os i denne tid huske på, at vi alle er mennesker. At vi som udgangspunkt fødes lige og i dette samfund i høj grad bør have lige muligheder og rettigheder uanset religion, køn og alder. Vores børn skal vokse op med lige muligheder og dannes til frie demokratiske medborgere – de er vores fremtid.

I SF Hvidovre er vi glade for vores øgede medlemstal, og vi vil – også sammen med andre der vil være med – arbejde for at gøre 2018 til et bedre år for alle. Det kan vi gøre ved at stå sammen og hjælpe hinanden. Man fristes til at bruge et godt citat fra en af årets gode TV-julekalendere: ”Nisser står sammen, for én nisse er ingen nisse”.

Godt nytår og god arbejdslyst på alle niveauer i 2018.

Udgivet i Demokrati, Flygtninge, Fremmedhad, Integration, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.