Hvorfor er det kun lejerne som skal betale?

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

Regeringen er netop kommet med sit udspil om, hvordan vi løfter de såkaldte ghettoområder. Der er nogle interessante initiativer i det, blandt andet hvordan vi bekæmper negativ social kontrol og fokus på at alle skal lære at tale dansk inden de starter i folkeskolen, men der hvor jeg ser et rigtigt stort problem, er i forhold til finansieringen af de tiltag, som skal laves i de udvalgte boligområder. Heldigvis har vi ikke nogle områder i Hvidovre som er på listen, og det er jeg rigtig glad for. Det vidner om, at vi kommunalt har arbejdet hårdt og målrettet for at undgå det. Dog mener jeg stadigvæk, at vejen til at undgå ghettoer i Hvidovre blandt andet er en mere blandet boligmasse i alle vores boligområder.

Regeringen vil anvende midler fra Landsbyggefonden (LBF) til finansiering af deres plan. De vil bruge 12 af de 21 milliarder, som er i kassen hos LBF. LBF er en fond, som almene lejere betaler til via huslejen. LBFs midler anvendes i dag til boligforbedrende projekter i den almennyttige boligsektor, hvor boligafdelingerne kan ansøge om finansiel hjælp til større projekter.

I Hvidovreparken, hvor jeg bor, skal vi i gang med en større renovering af både vores boliger og området omkring. Det er blandt andet i forhold til renoveringen af vores altaner, som stille og rolig er ved at smuldre, vores ydervægge som ikke er isoleret og udskiftning af stofledninger i boligerne, samt andre tiltag, der vil gøre boligerne bedre varmeisolerende og tidssvarende.

Længe har renoveringen været sat på hold, da vi afventer en medfinansiering fra LBF. Men nu kan det tage endnu længere tid, før vores boliger bliver renoveret, for hvis regeringen vil anvende pengene fra LBF til ghetto udspillet, er der ikke penge til at renovere alle de andre projekter.

Hvorfor er det kun lejerne, som skal betale for regeringens ghettoplan? Hvorfor er det ikke alle borgere, som skal bidrage til, at vi får afskaffet ghettoer? Det er en kæmpe udfordring at regeringen ikke vil tage økonomisk ansvar for deres eget udspil, men stedet for bruge lejernes penge. I stedet for at give symbolske skattelettelser, skulle de havde brugt pengene på at finansiere udspillet, således at alle er med til at bidrage til denne forbedring af lokalsamfundet og ikke kun er lejerne.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Bolig, Byudvikling, Integration, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*