Fjern kontanthjælpsloftet – det haster!

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

Torsdag den 22. november gik SF Hvidovre på gaden med et budskab: Fjern kontanthjælpsloftet! Ved det kommende folketingsvalg har SF en mission om, at afskaffe kontanthjælpsloftet og vi håber på, at en evt. ny socialdemokratisk regering er klar.

Formålet med kontanthjælpsloftet var at få flere i arbejde, men ifølge regeringens egne tal, er der på landsplan højst kommet 600 personer i arbejde på grund af kontanthjælpsloftet, mens flere end 13.000 er kommet i job, fordi det går godt med den danske økonomi.

Men det vurderes desværre også, at sideeffekten af kontanthjælpsloftet er katastrofal og har medført, at 25.000 børn nu vokser op i fattigdom. Det er børn, hvis forældre allerede har det svært, både med psykiske og fysiske udfordringer, som gør det svært for dem at finde et arbejde. Desværre viser al forskning, at en opvækst med fattigdom får konsekvenser for, hvordan børn klarer sig senere i deres voksenliv. Det udmønter sig oftest i forhold til manglende uddannelse, lavere lønninger og en dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet. Den sociale arv lever desværre i bedste velgående. Hvis vi ikke afskaffer kontanthjælpsloftet, vil børnefattigdommen stige yderligere de kommende år.

Jeg synes det er en utrolig høj pris, der er blevet betalt for at få 600 personer i job, vel og mærke i en tid med højkonjunktur, hvor arbejdsgiverne har brug for arbejdskraft og i en tid, hvor den danske økonomi kører derudaf.

I Hvidovre vurderes det, at 3,6 procent af vores børn vokser op under fattigdomsgrænsen, det gør, at de ikke har de samme muligheder som deres legekammerater. Som sagsbehandler ved jeg, hvor svært det er for forældrene, at de hele tiden skal prioritere deres penge i forhold til om de har råd til medicin, vinterstøvler, gaver til børnefødselsdage, tøj eller mad.

Kommunalt kan vi ikke fjerne kontanthjælpsloftet, men mens vi venter på en ny regering som kan, glæder det mig, at vi politisk i Hvidovre, arbejder for implementeringen af en fritidspasordning, en ordning hvor kommunen i samarbejde med foreningslivet hjælper børn og unge med kontingentbetaling, udstyr og vejledning. Derved sikrer vi os, at alle børn, uanset deres forældres indkomst, kan gå til fritidsaktiviteter og være en del af fællesskabet!

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Børn & unge, Læserbreve, SF, Ulighed, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.