
Marie-Louise Jørgensen
Formålet med kontanthjælpsloftet var at få flere i arbejde, men ifølge regeringens egne tal, er der på landsplan højst kommet 600 personer i arbejde på grund af kontanthjælpsloftet, mens flere end 13.000 er kommet i job, fordi det går godt med den danske økonomi.
Men det vurderes desværre også, at sideeffekten af kontanthjælpsloftet er katastrofal og har medført, at 25.000 børn nu vokser op i fattigdom. Det er børn, hvis forældre allerede har det svært, både med psykiske og fysiske udfordringer, som gør det svært for dem at finde et arbejde. Desværre viser al forskning, at en opvækst med fattigdom får konsekvenser for, hvordan børn klarer sig senere i deres voksenliv. Det udmønter sig oftest i forhold til manglende uddannelse, lavere lønninger og en dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet. Den sociale arv lever desværre i bedste velgående. Hvis vi ikke afskaffer kontanthjælpsloftet, vil børnefattigdommen stige yderligere de kommende år.
Jeg synes det er en utrolig høj pris, der er blevet betalt for at få 600 personer i job, vel og mærke i en tid med højkonjunktur, hvor arbejdsgiverne har brug for arbejdskraft og i en tid, hvor den danske økonomi kører derudaf.
I Hvidovre vurderes det, at 3,6 procent af vores børn vokser op under fattigdomsgrænsen, det gør, at de ikke har de samme muligheder som deres legekammerater. Som sagsbehandler ved jeg, hvor svært det er for forældrene, at de hele tiden skal prioritere deres penge i forhold til om de har råd til medicin, vinterstøvler, gaver til børnefødselsdage, tøj eller mad.
Kommunalt kan vi ikke fjerne kontanthjælpsloftet, men mens vi venter på en ny regering som kan, glæder det mig, at vi politisk i Hvidovre, arbejder for implementeringen af en fritidspasordning, en ordning hvor kommunen i samarbejde med foreningslivet hjælper børn og unge med kontingentbetaling, udstyr og vejledning. Derved sikrer vi os, at alle børn, uanset deres forældres indkomst, kan gå til fritidsaktiviteter og være en del af fællesskabet!
Skriv et svar