Bæredygtighed, mangfoldighed og blandede boligområder

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

For SF er bæredygtighed et vigtigt begreb, når vi skal vedtage den nye boligpolitik i Hvidovre, som bliver præsenteret den 10. december. Vi vil gerne fremhæve bæredygtigheden på to områder, der er vigtige at prioritere, når det kommer til udviklingen af Hvidovre, om det så gælder bymidten, havnen, vores boligområder eller noget helt andet.

For det første den miljø- og klimamæssige bæredygtighed. Der skal bygges grønt og intet vi bygger i dag, skal påvirke miljø eller klima negativt.

For det andet, at det vi bygger er socialt bæredygtigt. Hvidovre Kommune er ikke en forretning, men et fællesskab. Derfor skal der også være boliger, der er til at betale for pensionisten og den studerende. Det vi bygger skal understøtte mangfoldighed og et mål om at vores kvarterer skal have blandede beboertyper i forhold til alder, etnicitet, økonomiske og sociale forhold mv. Derfor må der gerne være et sundt og balanceret mix af ejer-, lejer-, og andelsboliger. I forskellige størrelser og til forskellige priser. Så alle kan være med.

Katrine Høybye Frederiksen

Katrine Høybye Frederiksen

Når vi skal bygge grønt og bæredygtigt betyder det, at vi vil lægge vægt på og stille krav om: Miljørigtige byggematerialer, miljørigtige varmekilder (jordvarme, sol, fjernvarme), 0-energi-huse, grønne tage, vandindvinding, godt indeklima, grønne udeområder, faskiner, kompostering, mangfoldige plantetyper, bi-venlige plantetyper og lignende tiltag til gavn for mennesker, miljø, klima og natur.

Når vi vil skabe blandede boligområder og stærke fællesskaber, så betyder det, at vi vil se på ejerformer, priser og størrelser af boliger i både nybyggeri og gentænkning af eksisterende boligområder. Vi vil som hovedregel altid stille krav om en demokratisk proces med borgermøder og debat omkring emnet inden vi siger ja til byggeri. I de enkelte kvarterer i Hvidovre ligner vi i høj grad vores naboer. Vi skal fremadrettet have fokus på at blande os mere, så vi ikke bliver opdelte. Forskellighed er en styrke og skaber stabilitet. Det er sundere for os, enkeltvis og som samfund, at vi også møder mennesker, der er forskellige fra os selv. Det skaber fællesskab.

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Bæredygtighed, Bolig, Byudvikling, Integration, Læserbreve, Miljø, Natur

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*