Et grønt og bæredygtig industrikvarter

Sara Benzon

Sara Benzon

I SF har vi store visioner for vores by, og vi tør godt drømme stort og tænke ud af boksen.

Derfor var det med stor glæde da borgmesteren, sammen med regeringen, i tirsdags kunne offentliggøre planerne for Holmene. Holmene er ikke kun en kæmpe mulighed for at tiltrække grønne virksomheder og skabe flere lokale arbejdspladser i Hvidovre; men også en mulighed for, at lave nye rekreative områder. Projektet er kun i sin første fase, og i SF har vi derfor gjort os nogle tanker om, hvad vi ønsker for området: Virksomhederne skal være grønne og bæredygtige både for mennesker, miljø og klimaet. Klimaet er truet og vores jord har ikke brug for flere virksomheder, der forurener eller producerer varer som gør.

Da området skal bygges fra bunden, er det helt essentielt for os, at naturen skånes mest muligt. Der skal sikres grønne og vilde områder til dyrelivet og rekreative områder til borgerne.

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Som vi alle ved, er der allerede en udfordring med trafikken omkring Avedøreholmen, den skal forbedres og gøres mere smidig, så der ikke opstår lange køer, når folk skal til og fra arbejde. Trafikstøj er også en udfordring, som vi allerede oplever i Hvidovre, så der skal naturligvis udarbejdes en plan for støjdæmpende foranstaltninger. Derfor vil SF fortsætte med at arbejde for at få metroen til Hvidovre og dermed mere kollektiv trafik. Det vurderes, at der kan skabes op imod 12.0000 arbejdspladser på Holmene og de skal komme indbyggerne i lokalområdet til gode. Vi skal sikre ordentlige arbejdsforhold til dem, som skal bygge Holmene, og vi skal sikre, at der bliver taget et socialt ansvar f.eks. i forhold til at tage lærlinge, undgå social dumping og benytte kædeansvar.

SF vil være den grønne stemme, der sikrer, at Holmene reelt bliver et grønt bæredygtigt område, samtidig med at der skabes arbejdspladser til Hvidovres borgere.

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Bæredygtighed, Byudvikling, Erhverv, Holmene, Læserbreve, Miljø, Natur, Trafik
En kommentar til “Et grønt og bæredygtig industrikvarter
 1. Finn Lorentsen. siger:

  Vil SF stemme imod at der bliver Bygget boliger ved Rebæk Sø.
  og Hvidovre Havn.
  Så vi kan beholde de grønne områder Hvidovre Havn og Rebæk Sø.
  Mit forslag er at hvis der skal bygges på grønne områder så kan man Bygge et Mega Højhus imellem Rådhuset og Sundheds huset.Og det skal være så højt at alle i Hvidovre kan se det.
  Med Hvidovre Komune på toppen som lysreklame.
  Og med Byrådssalen øverst, så alle Byrødderne kan se hele Hvidovre.

  Hilsen Finn.

 2. Vi har været med til at sørge for at der ikke bliver bygget i Rebæk Søpark.
  Nu kæmper vi for at bevare Cirkusgrunden i Avedøre som grønt areal. Men der er desværre stadig ikke flertal.
  Generelt ønsker vi i SF at bevare vores grønne områder og bygge på andre mere “sorte pletter”.
  Jeg tænker ikke et “mega højhus” er sagen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*