Hvidovre skal give ly til fem kvoteflygtninge

Kira Marie Peter-Hansen

Kira Marie Peter-Hansen

44.400 mennesker tvinges på flugt hver dag. Et antal, der svarer til, at krig, vold og forfølgelse hvert minut sender 31 personer på flugt.

Verden har nået et rekordhøjt antal flygtninge, men alligevel har Europa, og i særdeleshed Danmark, valgt at bygge mure i stedet for broer, og lukke sig om sig selv.

Danmark sagde i 2016, 2017 og 2018 nej til at tage imod 500 af FN’s kvoteflygtninge, og brød med det internationale samarbejde, der er nødvendigt for at hjælpe flest muligt og mindske antallet af flygtninge.

Det faktum, at vi ikke kan hjælpe alle i Danmark, bør ikke betyde, at vi ikke hjælper nogen. FN’s kvoteflygtningeordning er en af hjørnestenene i et funktionelt asylsystem og bør på sigt udvides, ikke indskrænkes.

Serdal Benli

Serdal Benli

Asylsystemet favoriserer i dag dem, der har penge og styrke nok til at nå til Europa, mens dårligere stillede flygtninge, der opholder sig langt fra Europa, er afskåret fra hjælp uden for nærområdet.

FN’s kvoteflygtningeordning er således en langt mere fair metode til genbosættelse af mennesker, der flygter fra krig, tortur og forfølgelse, end at kræve, at de skal sætte livet på spil på en farefuld rejse mod Europa. Netop derfor er det kontraproduktivt at suspendere den ordning netop nu, hvor der er opbrud i asylsystemet over hele EU.

Derfor fremsætter SF i Hvidovre i dag i Kommunalbestyrelsen et forslag om, at kommunen skal tage imod 5 kvoteflygtninge, der svarer til Hvidovres forholdsmæssige andel af Danmarks aftalte 500 kvoteflygtninge.

I 2017 modtog Hvidovre Kommune 11 flygtninge og for 2018 ender tallet formentlig på 5.

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

På den baggrund mener vi, at Hvidovre kan hjælpe Danmark med at tage ansvar for nogle af verdens allermest udsatte: Kvoteflygtningene.

I forlængelse af Hvidovres opbakning til FN’s 17 verdensmål mener vi, at vi har en særlig forpligtelse til at hjælpe verdens allermest udsatte, og at vi som kommune kan hjælpe regeringen med at leve op til det løfte, Danmark har givet til FN. Samtidig skal vi på nationalt og europæisk niveau arbejde for fælles og holdbare løsninger, og det vil være en af SF’s hovedprioriteter efter de to kommende valg.

Danmark bør igen gå forrest i verden og vise, at vi tror på, at FN’s kvoteflygtningesystem er fremtiden for et retfærdigt og humanistisk asylsystem.

Udgivet i EU, Fattigdom, Flygtninge, Forslag, Læserbreve, Udlændingepolitik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*