
Niels Ulsing
Jeg kan garantere, at borgerhenvendelserne tages alvorligt, uanset hvilken politiker, der rettes henvendelse til, og der stilles de nødvendige spørgsmål. Desuden bliver problemet undersøgt, og udvalget får en tilbagemelding. Er svaret ikke godt nok følges der op.
Med hensyn til de generelle sager som jeg har nævnt, vil jeg lige fortælle hvordan, der er blevet arbejdet med dem. Hvis vi tager sagsbehandlingsfrister på det sociale område, er det foregået således. Efter oplæg fra forvaltningen, høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet, spørgsmål under udvalgsbehandlingen, og henvisninger til spørgsmål stillet i Kommunalbestyrelsens Spørgetid, blev der udarbejdet et nyt forslag. Nu var sagsbehandlingsfristerne blevet væsentlig kortere, nogle halveret, og andre mere end halveret. Det blev desuden tydeligt slået fast, at kommunen altid skal behandle ansøgningerne så hurtigt som muligt uanset sagsbehandlingsfrister, og sagsbehandlingsfristerne skal offentliggøres tydeligt på kommunens hjemmeside.
Med hensyn til Ankestatistik på social- og beskæftigelsesområdet for 2017, som har været nævnt flere gange i Kommunalbestyrelsens Spørgetid, med bemærkninger om, at Hvidovre Kommune alt for ofte får ændret sin afgørelser/afslag i ankesystemet, og derfor har en for stor omgørelsesprocent på de fleste områder, har jeg både i udvalg og Kommunalbestyrelsen sagt, at det ikke er helt forkert. Alt for mange sager hjemvises til ny behandling, eller bliver omgjort, men der arbejdes imidlertid hårdt på at gøre det bedre. Medarbejderne orienteres om afgørelserne, og der er procedure til at udgå samme fejl fremover. Vi har således allerede konstateret, at det ser bedre ud i 2018, og fået garanti for, at der er ledelsesmæssig fokus på at sikre lavere omgørelsesprocenter fremover.
Lad mig slutte med en helt aktuel sag, som skal afgøres på næste Kommunalbestyrelsesmøde, nemlig om muligheden for at indsætte borgerrådgiverens kontaktoplysninger i kommunens afgørelser. Til trods for, at borgerrådgiveren selv har den opfattelse, at det kan være god borgerservice at orientere om borgerrådgiverfunktionen i klagevejledninger, så indstiller direktionen, at det ikke gøres til en fast del af Hvidovre Kommunes afgørelsesbreve til borgerne. Fagudvalgsbehandlingerne viste, at de politiske partier er delt på indstillingen. Efterfølgende har Økonomiudvalget så besluttet, at pjecen om borgerrådgiverfunktionen skal vedlægges alle afgørelsesbreve i stedet for. I SF har vi den klare holdning, at det er oplagt at orientere om borgerrådgiverfunktionen i afgørelsesbreve, også i form af pjecen, hvis det er det, der er flertal for. Det vigtigste er informationen om muligheden for at tale med borgerrådgiveren.
Skriv et svar