Regeringen svigter Vestegnen

Serdal Benli

Serdal Benli

Lars Løkke og hans regering svigter Vestegnens borgere, når de ikke vil sikre ordentlig infrastruktur.

De sidste par år har regeringens transportpolitik bestået i at forringe den kollektive trafik og fremme bilkøer på vejene, som har skabt mere trafikstøj. Det betyder, at borgere på Vestegnen oplever voldsomme støjgener.

Der er mange, som ikke forstår hvor skadeligt det er at bo tæt ved en støjende motorvej – heriblandt åbenbart Lars Løkke og hans regering.

Det kan ikke være rigtigt, at man skal lide under at bo et bestemt sted. Derudover er det sund fornuft og en god forretning, at vi med bl.a. støjværn forebygger de sygdomme, man får som følge af trafikstøj, i stedet for at bruge flere penge på at behandle, når først skaden er sket.

Nogle vil måske anklage mig for at tale ned om Vestegnen og omegnen. Det er bestemt ikke tilfældet. Jeg er utrolig stolt over at bo i omegnen. Jeg elsker at kunne bo tæt på hovedstaden, men samtidig kunne se min søn vokse op i rolige omgivelser. Det er noget helt unikt, vi har her.

Vestegnen og omegnen er også unik ved at være det område i landet, hvor der bor flest mennesker på mindst plads, og hvor behovet for trafikinvesteringer er størst. Alligevel har det ikke været en prioritering fra Christiansborg at bruge trafikmilliarderne, som hvert år fordeles, hvor der er mest brug for dem.

Hvis vi skal sikre færre biler på vejene og mindske støjgenerne, er der brug for at investere i den kollektive transport, så det bliver attraktivt at tage bussen eller s-toget – eller metroen, hvis man udvidede den til Hvidovre.

God og billig kollektiv transport er kernevelfærd, som sikrer at man kan komme ordentligt rundt. Det har regeringen svigtet i at levere. Borgerne på Vestegnen og i hele Københavns Omegn fortjener bedre.

Udgivet i FV19, Kollektiv trafik, Læserbreve, Metro, Støj

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.