Plads til kultur og foreninger i bymidten

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Som medlem af Bymidteudvalget har det været interessant at følge den seneste tids debat om Hvidovres kommende bymidte.

Særligt spørgsmålet om foreningernes virke i bymidten har været rejst. Det ligger mig derfor meget på sinde at sige, at min og SF’s holdning er, at der skal være plads til mindst de samme foreningsaktiviteter i den samlede bymidte, på den ene side af Hvidovrevej eller den anden, som der er i dag. Det har været vigtigt for mig, med den bygning vi har valgt, at den rummer mange muligheder for foreningernes brug.

Der er flere rum og sale, nogle kan deles op og åbnes ud mod haven, hvorfor brugen om sommeren vil blive en oplevelse.

– En væsentlig bevæggrund for mig til at vælge den bygning vi har valgt, er at den spiller godt sammen, med Bymidtens øvrige bygninger, på en lidt, ja “konservativ” og nedtonet måde, skriver Anders Wolf Andresen.
– En væsentlig bevæggrund for mig til at vælge den bygning vi har valgt, er at den spiller godt sammen, med Bymidtens øvrige bygninger, på en lidt, ja “konservativ” og nedtonet måde, skriver Anders Wolf Andresen.

På samme måde indeholder haven gode “rum” og bl.a. også små “byhaver” og urtekasser.

De der hævder, at bymidten udelukkende bliver indrettet til teater, tager fejl. Intentionen er nemlig en bymidte fyldt med liv det meste af tiden, fordi det bliver et kulturelt centrum både med teater og kunst, samtidigt med at der er plads til foreningerne og deres aktiviteter. Jeg medgiver gerne, at kommunikationen til foreningerne kunne have været bedre, men det må vi gøre noget ved fremadrettet og jeg vil advare mod at stirre sig blind på Teater Vestvolden. Teatret får rigtigt nok en central rolle, som det fortjener og som livgiver med gode aktiviteter, forestillinger og stand up. Men det udelukker ikke, at foreningerne kan bruge de forskellige lokaler og faciliteter bymidten vil rumme.

Den store mangel i det nuværende projekt er adgangen til et ordentligt køkken til foreningernes brug. Det mener jeg og SF, at vi skal arbejde på at få på den ene eller anden måde i den samlede bymidte.

Jeg glæder mig til, at borgerne får den kunst at se, der kommer med den nye bygning. En væsentlig bevæggrund for mig til at vælge den bygning vi har valgt, er at den spiller godt sammen, med Bymidtens øvrige bygninger, på en lidt, ja “konservativ” og nedtonet måde, der muliggør, at vi til gengæld giver den fuld gas med det kulturelle og kunstneriske udtryk og udsmykning.

Omkring spørgsmålet om bevarelse af Risbjerggård, så er jeg først og fremmest tilfreds med, at vi endelig har besluttet at renovere det gamle forhus, på en måde jeg vurderer som både respektfuld over for bygningen og anerkendende overfor dens historie. Personligt kan jeg sagtens se mig selv med familie og venner benytte det spisested, der kommer her, enten som et besøg i sig selv, eller før en god teaterforestillinger, et foredrag eller stand up. Jeg er klar over, at det jeg skriver her, sikkert vil medføre sønderlemmende og indædt kritik fra visse kredse, der ofte ytrer sig om Risbjerggård her i avisen. Men det tager jeg med, for jeg mener, at jeg og resten af Bymidteudvalget har fat i “den lange ende” og at borgerne med deres fremtidige brug af Bymidten vil bekræfte dette.

Som SF’ere går vi ind for meget borgerinddragende processer. Derfor har jeg også været glad for at sidde i et Bymidteudvalg, der også bestod af repræsentanter for naboerne, Ældrerådet og Kunstrådet. Endelig bestod Bymidteudvalget også af os medlemmer af Økonomiudvalget, og vi er altså også borgere i Hvidovre Kommune, der lever vores liv her og bruger byen. Vi er bare folkevalgte borgere, der har opnået opbakning fra tilstrækkeligt mange andre borgere til at blive betroet politiske poster og herigennem bl.a. at sidde i Bymidteudvalget. Kommunalpolitikere er fritidspolitikere – det er hele idéen, at vi skal være helt almindelige borgere med tilknytning til uddannelse, job, foreninger osv. Personligt skelner jeg ikke mellem “privat-Anders” eller “politik-Anders”. Derfor er jeg også ked af, at det bliver fremstillet som noget mistænkeliggørende, at der ikke var flere kommunalbestyrelsesmedlemmer til borgermødet om lokalplanen for Risbjerggård den 30. januar. For mit vedkommende skulle jeg passe andre politiske møder samt mit civile arbejde, for jeg kan ikke leve af at være kommunalpolitiker. Jeg, og sikkert alle andre kommunalbestyrelsesmedlemmer, vil dog læse alle høringssvar og opsamling fra borgermødet yderst grundigt, nemlig i respekt for, at jeg ikke kunne være til stede.

Efter en årtier lang debat om bymidten ser jeg, og sikkert mange andre borgere nu frem til, at det endelig fører til et helt konkret resultat: En bymidte, der bliver et kulturelt centrum, fyldt med liv og foreningsaktiviteter. Den bymidte Hvidovre længe har savnet.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Borgerinddragelse, Bymidte, Byudvikling, Kultur, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*