Vi skal investere i folkeskolerne

Sara Benzon

Sara Benzon

Hvidovres folkeskoler er et hjertebarn for SF. Det er her vi skal give vores børn de bedste muligheder for at blive så dygtige som de kan, med tid til den enkelte elev, samtidig med at de oplever fællesskab, leg og læring i trygge rammer.

Derfor er det fortsat en vigtig mærkesag for SF, at vi har maks. 24 elever i klasserne. Derfor er folkeskolerne også et af de første steder SF ønsker at prioritere, når der i de kommende år, ser ud til at blive mere luft i den kommunale økonomi, som følge af den budgetaftale vi i SF indgik med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Hvidovrelisten sidste år. I budgettet for 2019 skulle vi spare for at skabe balance i kommunens økonomi. En hovedårsag for SF til at være med i budgetaftalen var først at kunne mindske besparelser på børn og ældre i budgettet for 2019 og fremadrettet at kunne opprioritere områder som børnehaver, skoler og hjemmeplejen, når budgettet forventeligt forbedres i 2020 og 2021.

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Det er derfor vigtigt at slå fast, at den besparelse, der er aftalt på ledere i budgetaftalen, står vi fast på i SF, ikke skal føre til at lærere fyres. En lederbesparelse betyder, at der skal være færre ledere. Lærerne bliver i klasseværelserne hos børnene.

Det er også vigtigt at slå fast, at det pludseligt opståede, forventede merforbrug på næsten 12 mio. kr. på specialundervisningen ikke bør gå ud over børnene. I SF har vi en klar forventning om, at vi sammen med de andre partier, der er med i budgetaftalen, kan finde en løsning, der ikke skaber en dårligere hverdag for nogle af de børn, der har allermest brug for vores hjælp. Det arbejder vi fortsat på.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Budget, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*