
Marie-Louise Jørgensen
Men der er desværre også en gruppe af ledige, som er langt fra arbejdsmarkedet grundet forskellige udfordringer, fx sygdom og misbrug. Til dagligt arbejder jeg i et jobcenter, og det er bestemt ikke min opfattelse, af denne gruppe af mennesker ikke vil ind på arbejdsmarkedet. De har nogle barrierer, som gør det svært for dem at varetage et almindeligt arbejde.
Når man som kommunalpolitiker gerne vil igangsætte initiativer, som hjælper denne målgruppe, oplever jeg at det er svært. Det skyldes at beskæftigelsesloven er styret fra Christiansborg og ikke lagt ud til det kommunale selvstyre. Derfor er jeg glad for, at Hvidovre Kommune er i gang med at implementere og arbejde med det sociale frikort. Frikortet giver borgerne mulighed for at tjene op til 20.000 kr. skattefrit pr. kalenderår, når de får ordinært og ustøttet arbejde. Lønnen trækkes ikke fra forsørgelsesydelsen eller andre indkomstafhængige ydelser, fx boligsikring.
Formålet med det sociale frikort er at give de mest udsatte borgere i Hvidovre bedre muligheder for at deltage i fællesskaber, bidrage og opleve værdi i hverdagen ved at komme i arbejde. Hvis det skal realiseres, skal vi have virksomhederne med, og opfordre dem til at tage et socialt ansvar ved at ansatte borgerne. Borgeren og virksomheden bestemmer selv, hvor mange timer der skal arbejdes. Med det sociale frikort kan vi få skabt småjobs og få en gruppe af borgere langsomt tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg vil opfordre virksomhederne i Hvidovre Kommune til at gøre det sociale frikort til en succes og hjælpe mennesker tilbage på arbejdsmarkedet.
Skriv et svar