Grøn omstilling med fødevarer

Fremtidens fødevarer?

Fremtidens fødevarer?

SF’s grønne kandidat, miljøingeniør Marianne Bigum, havde inviteret til debat på Risbjerggård om fremtidens fødevarer, og man kom vidt omkring efter indledningen, hvor det blev konstateret, at det ikke lader sig gøre at gro en ny klode. Vi må nøjes med den vi har, og passe bedre på den.

Den grønne tænketank Concito fortalte om hvad man selv kan gøre, og potentialet for handling og effekt er størst ved ændrede madvaner – fremover bør vi f.eks. kun spise op til 30 gram kød om dagen.

Bug-Amok uddelte smagsprøver på insekter, som kan udgøre en del af fremtidens fødevarer – de indeholder meget mere protein end andre slags kød og dertil forskellige mineraler.

Dansk Vegetarisk Forening pointerede at sundhed er vigtigt, og at sammenhængen med mad og miljø gør det muligt at forbedre alle dele samtidig.

Råkom konkluderede at det er omstilling der skal til, ikke bare omlægning – og at madkundskab i folkeskolen kan være indgangen til en langsigtet omstilling, så de næste generationer også kan få noget at spise og selv lave fornuftig mad.

Udgivet i Økologi, Bæredygtighed, FV19, Mad, Miljø, Natur, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*