Stem imod uligheden

Serdal Benli

Serdal Benli

Folketingsvalget 5. juni er vigtigt, men egentlig også ret enkelt: Vil vi stoppe den stigende ulighed eller ej? Som spidskandidater for SF lover vi, at en stemme på os, er en stemme for at fjerne kontanthjælpsloftet og investere i velfærd. Det skal være slut med at 64.500 børn lever i fattigdom i Danmark. Alene her i Hvidovre er hele 490 børn fattige ifølge AE-rådet. Fattigdom sætter børn uden for fællesskabet og sætter dybe spor langt ind i voksenlivet.

Alle børn skal godt fra start, synes vi i SF. Derfor er det heller ikke okay, når forældre, pædagoger og medhjælpere kan berette om alt for mange gange, hvor der ikke er voksne nok i vores vuggestuer og børnehaver. I SF arbejder vi målrettet for minimumsnormeringer, så der maksimalt er seks børnehavebørn og tre vuggestuebørn per voksen. Og vi bakker op om den lokale demonstration den 2. juni her i Hvidovre.

Vivi Nør Jacobsen

Vivi Nør Jacobsen

En anden ulighed vi vil bekæmpe er det faktum, at borgere fra Hvidovre og resten af borgerne i hovedstadsområdet, hvert år sender 14 mia. kroner over Storebælt gennem udligningen. Men måske bør vi kalde den skævdelingen? For udligningen er skæv og tager ikke højde for, at byer som Hvidovre har langt større sociale udfordringer, end man har i langt de fleste jyske byer. Vi vil arbejde for en mere social retfærdig udligning.

Udgivet i Børn & unge, Fattigdom, FV19, Læserbreve, Valg, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.