Det hører ikke til i skoletiden

Pernille Blom Hermansen

Pernille Blom Hermansen

Den 25. juni behandlede kommunalbestyrelsen muligheden for at have konfirmationsforberedelse i den understøttende undervisning.

Her stemte SF nej, da det er vores klare holdning, at konfirmationsforberedelse ikke hører til i skoletiden. Religion er en privat sag, som helst ikke skal gå ud over elevernes undervisning. Og hvad med de elever, der ikke skal konfirmeres?

Ganske vist var er der lagt op til, at de skal modtage et frivilligt undervisningstilbud, men hvor mange elever vil takke ja til det? Der er risiko for at kun meget få elever vil tage imod det tilbud, og de, der takker nej står til ikke at få det optimale antal undervisningstimer. Det vil betyde, at skolen kan ende med at bruge uforholdsmæssigt meget forberedelsestid på meget få elever.

Men alt dette er sådan set underordnet. Det hører ikke til i undervisningen. Skolen er et lærested, der først og fremmest er der for elevernes – og ikke kirkens skyld.

Udgivet i Børn & unge, Diskrimination, Folkeskoler, Kommunalbestyrelsen, Læserbreve, Religion

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*