2020 – Året for børn, ældre og klima

Et nyt år og et nyt årti er begyndt. Heri ligger mange håb, drømme og muligheder for at det nye bliver bedre end det gamle.

For nogen har det været et godt år og nogen har fået udsigt til forbedringer, men andre har ikke været lige så heldige. De af os skal vi ikke glemme – og det gør vi ikke i SF Hvidovre. SF’s vision for Hvidovre er en grøn, bæredygtig, solidarisk og progressiv by. Vi har i 2019 haft meget fokus på to ting: Vores børn og klimaet. Det er kommet til udtryk i den politiske debat her i avisen, i kommunalbestyrelsen og når vi prioriterer i kommunens budget. Det er også to af de allervigtigste hjertesager vi skal fokusere på.

Her i Hvidovre er vi i den positive situation, som mange andre ville misunde os: Indbyggertallet og børnetallet stiger. I 2030 vil der være, hvad der faktisk svarer til en helt ny skole, nemlig 600 flere elever. I SF ønsker vi os mere tid og plads til den enkelte elev. Derfor er vi med til at sikre at der udbygges med ekstra spor på flere af skolerne. SF arbejder nemlig fortsat for at der skal være max. 24 elever i hver klasse i Hvidovre, så der skal flere klasseværelser og lærere til, når der kommer flere elever. Ser vi bare fem år frem, så skal der også tages kærligt hånd om 300 flere børn i op til fem-års-alderen, samtidig med at vi arbejder for bedre normeringer. Vi har taget gode skridt mod minimumsnormeringer til børnene med budgetaftalen og finanslovsaftalen.

Selvom vi endnu ikke er helt er i mål med pædagoger nok til børnene og indsatsen for klimaet, så er der en tredje hjertesag vi ikke må glemme, nemlig vores ældre. Kigger vi også her blot fem år frem, så bliver der 500 flere over 65-årige i Hvidovre. Det er ikke en dårlig ting – tværtimod. Hvidovre skal være kendetegnet ved det gode og værdige ældreliv. Der skal være respekt for at ældre er forskellige og tid til den enkelte, socialt samvær, hyggelige aktiviteter og gode måltider. Budgetaftalen leverer nogle forbedringer på ældreområdet, men fremadrettet skal der mere fokus på de ældre.

SF arbejder for en værdig ældrepleje og det kræver løbende flere ressourcer, når der kommer flere plejekrævende ældre, som vi ikke kan være bekendt ikke at tage os ordentligt af. I Hvidovre skal ældre kunne være helt trygge. Rengøring, hjælp til personlig hygiejne mm. skal have en god standard.

SF har tillid til at de dygtige medarbejdere sammen med den ældre bedst ved, hvad det er vigtigt at bruge tiden på. Kontrol og dokumentation skal holdes på et minimum. Derfor bliver der med budgetaftalen nu et tjek af bureaukrati og dokumentation, der ikke er nødvendig.

Mange ældre over 65 år er ikke “gamle” som i gamle dage. Tværtimod, så ønsker mange fortsat at have et aktivt liv her i Hvidovre, men måske i en lidt mindre bolig end dengang børnene boede hjemme. Flere og flere oplever dog, at det ikke er muligt at blive boende i Hvidovre. Der er ikke boliger nok, og slet ikke den slags boliger der er brug for. Derfor er der brug for at vi bygger flere boliger, der passer til vores seniorer i Hvidovre, og som også er til at betale for de, der ikke selv kan eller ønsker at købe en bolig. Derfor kommer vi til at bygge mere nu og i fremtiden i Hvidovre, så hvidovreborgerne, både de nuværende og kommende, kan få en passende bolig, der er til at betale.

Hvidovre skal være en forstad med plads og tid til det gode liv. Det skal være rart og trygt at bo i Hvidovre, både nu og i fremtiden. Hvidovre skal fortsat blive mere klima- og miljøvenlig, og sikre nærvær og velfærd, så alle har mulighed for at leve det gode liv. Støjen fra veje og jernbaner sætter sundhed og livskvalitet under pres for mange i Hvidovre. Det er et problem vi skal handle på. Der er brug for, at vi sammen tænker længere frem og dropper de kortsigtede og halve løsninger. Lad os gøre vores allesammens by bedre, i fællesskab.

Med ønsket om et godt nytår

Anders Wolf Andresen

Kommunalbestyrelsesmedlem for SF

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Ældre, Ældrepleje, Bæredygtighed, Børn & unge, Klima, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*