Minimums-normeringer er vejen frem

Sara Benzon

Sara Benzon

Rundt om i Hvidovres kommunale dagtilbud er det tydeligt, at hverdagen ikke er den samme som før Corona-epidemien brød ud. Der er afspærringsbånd på legepladsen, kys- og farvel- zoner ved indgangene og GAFFA tape med to meters afstand på fortovet, så forældrene kan stå i kø for at hente deres børn. Udefra set virker det kaotisk og man bliver bekymret for børnenes trivsel.

Virkeligheden er, paradoksalt nok, at på baggrund af sundhedsmyndighedernes retningslinjer, er forholdene for børnene, på mange måder, langt bedre end før krisen.

I forbindelse med genåbningens første fase, har man nemlig sørget for ekstra personale mange steder. Samtidigt er langt fra alle børn startet op endnu. Det betyder, at der lige nu er flere voksne til skabe plads og rum og til at understøtte det enkelte barn. Strukturen med mindre børnegrupper er også med til at skabe en bedre pædagogisk praksis for de børn, som har sociale, motoriske eller sproglige udfordringer. Rammerne giver mere ro.

Så i en tid, hvor vi holder afstand til hinanden, betyder flere voksne, færre børn og inddeling i mindre børnegrupper langt mere tid til nærvær for alle børn. Der er mulighed for at etablere de rammer, der skal til for god leg, læring, udvikling og trivsel.

De mange dygtige pædagoger og medhjælpere har længe gjort opmærksom på, at de løber for stærkt og ikke har kollegaer nok. Vi har set, forældrene gå på gader og stræder i kampen for voksne nok til børnene. I SF har vi stået side om side med dem. Det vil vi fortsætte med, ind til minimumsnormeringerne er virkelighed på enhver daginstitution i kommunen. .

Vi er mange, der har sagt det længe, men nu står det lysende klart for enhver. Minimumsnormeringer er vejen frem. Vi skal give børnene ret til voksne nok.

Udgivet i Børn & unge, Læserbreve, Skoler

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.