En havn for alle, med naturen i sigte

Rasmus Henriksen

Rasmus Henriksen

Hvordan skal fremtidens havn se ud? I SF Hvidovre ønsker vi en havn der er til gavn. Til gavn for alle borgere, der gerne vil ud i naturen. Det skal være en havn der skal rumme aktivitet og samvær, og derfor ønsker vi i SF et blåt Quark, hvor børn og unge kan komme tæt på havet og de våde naturoplevelser. Det er jo virkelig dejligt at vi har havnen og stranden i Hvidovre, og derfor skal vi da også bruge det til at børn og unge kan lære at begå sig ved, på og i vandet samt om naturen og miljøet ved kysten.

Det skal være en havn på havnens og bådenes præmisser, og der skal være plads til foreningerne. Der skal laves nogle rigtig gode rammer, så både spejdere, sejlere, vinterbadere og andre får optimale rammer for deres medlemmer. Derfor er det også helt oplagt at søspejderne skal have en ny bygning, og at roklubbens hus skal fornys. Så må vi heller ikke glemme at sikre tilgængeligheden for mennesker med handicap og for ældre, der måske ikke er let på tå mere. Vi ønsker helst ikke at bruge vores sparsomme offentlige adgang til vandet på boliger, og hvis der absolut skal være boliger, kan det være husbåde, som kan bidrage positivt med noget liv i havnen. Vi må gerne være visionære. Vi er også med på en eksperimenterende tilgang, hvor vi prøver forskellige ting af og ser hvordan borgerne og havnens brugere tager imod dem, inden vi gør noget permanent. Hvad med nogle flere spisemuligheder for alle, måske nogle streetfood-trucks? Hvorfor ikke lade en elbus køre mellem havnen og Friheden, så vi mindsker biltrafik og parkeringskaos. Der skal naturligvis være gode cykelparkeringsmuligheder, for havnen er ikke så stor, så hvorfor skal pladsen være optaget af parkerede biler.

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Lad os få en havn der er til gavn. Men den skal åbnes op for mere liv og flere mennesker. Og selvfølgelig så skal den være bæredygtig og klimaneutral. I SF har vi selvfølgelig en masse ønsker, men allermest ønsker vi at åbne processen op, så borgerne og foreningerne bliver hørt og kan se sig selv i beslutningerne om havnen. Helt præcist så ønsker vi en 10-årsplan og et opgaveudvalg i kommunen, hvor både borgere og foreninger bliver repræsenteret. Lad os få en havn der er til gavn for børn, unge og gamle, en havn der er både grøn, blå og fyldt med liv af glade Hvidovreborgere. Vi er sammen om at udvikle havnen.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Badestrand, Bæredygtighed, Borgerinddragelse, Byudvikling, Havnen, Læserbreve, Natur

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.