SF Hvidovre har valgt borgmesterkandidat til KV21

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

På et medlemsmøde tirsdag i sidste uge blev Anders Wolf Andresen enstemmigt valgt som SF’s spidskandidat til kommunalvalget i 2021.

Anders er på nuværende tidspunkt gruppeformand for de tre SF’ere i kommunalbestyrelsen og medlem af Ældre- og Sundhedsudvalget og Økonomiudvalget.

– Vi har fået rigtig meget SF politik igennem allerede i denne periode, men der er stadig meget vi kan gøre for at gøre Hvidovre til en rødere og grønnere kommune, siger Anders Wolf, og fortsætter: – Jeg havde særligt gerne set, at vi i denne valgperiode havde kunnet skabe flertal for en stærkere og hurtigere klimaindsats og endnu flere pædagoger i dagtilbuddene. De to ting ligger sammen med ældrepolitikken og skolerne mit hjerte nær, og der vil jeg og SF Hvidovre gøre en forskel.

Målet for Anders er, at SF får så meget politisk indflydelse som muligt efter næste valg, og han er derfor ikke bange for at gribe ud efter hverken en udvalgsformandspost eller borgmesterposten. De mange timer med lange papirer og møder skal gøre en forskel for borgerne i Hvidovre og derfor har Anders også været med til at få SF med i det flerårige budgetforlig, der har skabt bedre økonomiske muligheder i kommunen, men særligt også gratis psykologhjælp til unge, flere pædagoger og en grøn pulje.

Anders føler sig med sine 15 år i byen næsten som indfødt i Hvidovre, hvor han både har boet både på Rebæk Søpark kollegiet og i en lejlighed på torvet. Nu bor han i et hus i Risbjergkvarteret sammen med sin kæreste, som han mødte på kollegiet i Hvidovre. Brylluppet, der skulle have været nu til sommer er desværre udsat et år på grund af Corona.

Anders brænder særligt for børn og ældre, men de senere år har også klima og miljø fyldt stadig mere i det politiske arbejde, der optager en stor del af Anders’ fritid.

– Vi er i SF utrolig glade for at have Anders i spidsen for vores hold af kandidater til kommunalvalget. Han er dygtig og erfaren og en rigtig holdspiller, fortæller SF’s formand, Morten Høybye Frederiksen. – Anders har en stor del af æren for SF’s store fremgang i Hvidovre.

Erfaringen stammer fra femten år som politisk aktiv, og indtil videre seks et halvt år i kommunalbestyrelsen. Først fire år fra 2010-13, og to et halvt år siden han opnåede genvalg ved SF’s meget flotte valg i 2017. I sit arbejdsliv beskæftiger Anders sig også med politik, hvor han lige nu arbejder som leder i skoleforvaltningen i Kalundborg Kommune. Til august skifter han til BUPL, hvor han skal være kontorleder i Nordsjælland.

Anders er glad og taknemmelig for valget til spidskandidat:

– Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med valgkampen. Jeg er sikker på, at det bliver rigtig spændende, sjovt og samtidig hårdt arbejde.

– Mest af alt ser jeg dog frem til at kunne lave endnu mere SF-politik i Hvidovre. Vi bor i en kommune med stolte traditioner, men der trænger også til at blive tænkt nyt og lidt mere moderne på nogle ting. Efter mange år i den samme rille er der behov for at tænke nyt, og komme hurtigere fremad på nogle områder bl.a. det grønne, hvor det går for langsomt lige nu.

– Vi skal først og fremmest gøre mere for klimaet, for det er en opgave vi skal løse sammen, også med bidrag fra Hvidovre. Vi skal også sikre, at “børnenes og familiernes by” ikke bare er tomme ord, og at de ældre der har været med til bygge det hele op fra bunden, har ordentlige vilkår.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Artikler, KV21, Opslag, SF, Valg

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*