U-start fortsætter

Pernille Blom Hermansen

Pernille Blom Hermansen

Efter et stigende antal børn i Hvidovre ikke kom i skole hver dag, blev kommunen en del af projekt U-start. Projektet har til formål at hjælpe børn, der lider af skolevægring, tilbage til skolen. Hvidovre Kommune har siden 2018 haft et særligt tværprofessionelt team, som hjælper familier, hvor børnene har meget fravær i skolen. Teamet består bl.a. af børnepsykologer, en familierådgiver, en PPR-psykolog og en kontaktperson i Center for Børn og Familier. Med det nye budget for 2021 får projekt U-start lov at fortsætte.

Skolevægring er noget, der især over længere tid kan have store negative konsekvenser for barnet både fagligt, socialt og følelsesmæssigt. Der kan være mange grunde til, at børn undgår at komme i skole. Det kan skyldes angst, udviklingsforstyrrelser, problemer i hjemmet såvel som i skolen, for mange faglige nederlag eller noget helt andet. Fælles for årsagerne er dog, at barnet og dets familie ikke skal stå alene med at finde en løsning.

Glædeligvis har projektet og teamet bag haft rigtig gode resultater. I 2019 kunne Hvidovre Kommune berette, at i over halvdelen af de familier, som U-start-teamet havde samarbejdet med var børnene tilbage i skole, og andre børn havde mindsket deres skolefravær markant.

Det er børn, der har kunne vende tilbage til deres faglige og sociale udvikling – tilbage til fællesskabet.

Derfor er det så glædeligt, at U-start-teamet får lov at fortsætte det gode arbejde.

Udgivet i Børn & unge, Budget, Læserbreve, Skoler, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.