Vi skal tale om virkeligheden i børnehøjde

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

De seneste uger har været fyldt med læserbreve fra både borgmesteren og forældre om, hvad der er virkeligheden i vores dagtilbud. Som mange forældre påpeger, så har tallene som borgmesteren fører frem og som er baseret på Danmarks Statistik, ikke meget med den virkelighed at gøre som børn, pædagoger og ledere i vores dagtilbud møder. Jeg er enig med de forældre.

Hvis jeg var borgmester, så ville det ikke handle om at skjule virkeligheden, men om at få den frem i lyset, uden at pådutte hverken pædagoger, ledere eller forældre skyld og skam. Men i erkendelse af, at vi nok har et fælles problem med manglende ressourcer i vores dagtilbud. Jeg har i lang tid forsøgt at få borgmesteren og forvaltningen til at lave de relevante beregninger og analyser, der faktisk ville vise reelt, hvor mange voksne, der er til børnene. Det sker så desværre på en måde jeg kun kan opfatte som modstræbende og ikke på anvendelig vis.

Hvis jeg var borgmester, så havde vi politikere også besøgt virkeligheden i vores dagtilbud. Men det er der på mærkværdig vis en regel i mod i kommunen. Jeg kan dog forstå, at borgmesteren alligevel godt kan holde møde med en kritisk forældre i et dagtilbud, som vi andre politikere er forment adgang til. Hvis jeg var borgmester ville jeg opfordre politikerne til at besøge vores borgere og medarbejdere i dagtilbud, skoler, plejecentre og på andre kommunale institutioner.

Hvis jeg var borgmester, så havde det budgetforlig, som vi lige har vedtaget, også indeholdt en seriøs plan for minimumsnormeringer i Hvidovre. Så havde vi samtidig med de midler, der kommer fra staten, selv investeret fem millioner kroner til flere pædagoger hvert år de næste fem år, så vi ville have lagt 25 mio. kr. oveni de statslige midler. Det ville kunne give over 60 flere pædagoger til børnene. Samtidig så ville vi regne normeringer ud uden at medregne lederne – modsat det kommunen gør i dag, hvor den tid lederen bruger på papirarbejde på kontoret medregnes som om det var tid på legepladsen med børnene. Det ville være første lille skridt i retning af seriøs viden om virkeligheden set fra børnehøjde.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Budget, KV21, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.