Vil du med en tur på havnen?

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

Når jeg går en tur på Hvidovre havn, er det ikke smuk natur og kulturoplevelse som møder mig, nej det er en omgang rod og nedslidte bygninger, som ikke gør noget godt for området. Derfor er jeg glad for, at SF har været med til i budgettet at sætte penge af, til at sikre fremtiden for havnen. Samtidig er jeg dog godt klar over, at det er et stort projekt som kommer til at tage tid.

Men prøv at lukke dine øjne, og forestil dig den havn, du gerne vil have:

Du cykler ind på havnen, hvor du mødes af bede med duftende og farvestrålende vilde blomster hvor sommerfuglene danser og hvor naturen har fået plads. Længere nede ligger et par caféer, hvor du på en varm solskinsdag kan købe en is eller en kold drik, som kan nydes under åben himmel. Har du lidt mere tid kan du sætte dig i en god stol og købe lidt lækker mad. Imens du spiser den og snakker lidt med familien ved nabobordet, sidder du og kigger ud over havnen. Her lyder grin og råb fra børn, der leger med fiskenet. Foreningerne har gang i et projekt, som du har læst om i lokalavisen og som dine naboer har talt meget og positivt om. Der er liv og glade dage, og mennesker på tværs af aldre, køn og kultur mødes.

Da du er mæt og har betalt og fået smil og et på gensyn, går du en tur langs molen ud til vandet. Her ligger kreative værksteder og du stopper op og ser på en lille udstilling i et af de små rum. Her er plads til mennesker, der kan lide at være sammen og bruge deres hænder.

Bag dig kan du høre børnene lege på naturlegepladsen, imens deres forældre træner på de træningsredskaber, der er sat op ved siden af. De er glade og hygger sig sammen.

Du går længere ud af havnen og hen langs stranden. For enden ligger der et par husbåde og vugger i vandet. De er fine og mange taler om, at det også er en måde at bo på. Du vinker til en du kender.

Inde på området bag stranden hører du nogle hunde bjæffe imens de tonser rundt og leger tagfat på en indhegnet hundelegeplads. Det er rart at færdes trygt både på gåben og cykel, uden at der kommer løse hunde rendende, og du hører tit ejerne rose den nye hunde ”strand” som betyder at både to og firbenede har fået bedre forhold på stranden.

Nu trækker det op til regn og du har glemt din paraply, så inden cykelturen går hjem, slår du et smut ind på Det blå Quark, for at se den seneste udstilling en skoleklasse har lavet om vandmænd.

Det er holdt op med at regne og du kigger efter din cykel oppe ved restauranten. Den står parkeret fint sammen med alle de andre cykler. Det er tid til at forlade Hvidovre havn.

Jeg håber du har nydt din tur.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Badestrand, Byudvikling, Fritid, Havnen, Kultur, Læserbreve, Natur

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*