Antallet af voksne betyder da noget!

Anders Wolf Andresen & Sara Benzon

Anders Wolf Andresen & Sara Benzon

I sidste uges Hvidovres Avis stillede Maria Duurhus fra Socialdemokraterne spørgsmål ved SF’s arbejde for flere voksne til børnene i Hvidovres dagtilbud, og om minimumsnormeringer “nu er blevet et hurraord“.

Men for SF er behovet for reelle minimumsnormeringer derimod helt alvorlig virkelighed for børn, forældre og personale.

I SF vil vi selvfølgelig gerne høre alle fortællinger fra virkeligheden, ja det er faktisk det vi opfordrer til, at flere politikere gør, og det glæder os at høre, at Maria og hende søn Malthe er glade for deres institution – men for os handler det om at sikre ALLE børn og medarbejdere en bedre hverdag, og der betyder normeringen altså noget. Ingen børn i Hvidovre skal overses – Ingen forældre skal føle sig utrygge! Og mange forældre sidder ikke med samme fornemmelse som Maria Durhuus. De føler sig utrygge, når de afleverer deres barn.

Minimumsnormeringer er på ingen måde et hurraord! Tværtimod – Det er det antal voksne til børnene, der som minimum skal til for, at vores børn tilbydes en god hverdag. Det er der intet hurra over! Når det minimum er på plads, så kan vi begynde at tale om kvalitet. Tilstrækkeligt med personale er oftest en forudsætning for, at der kan skabes en god pædagogisk kvalitet og trygge rammer for børnene.

Genopretningen

Vi er enige i, at personalet i vores institutioner gør det godt og knoklede langt mere end man kunne forvente under krisen i foråret, og de vil helt sikkert gøre det igen. Derfor er det lige præcist, så vigtigt, at vi som politikere tager ansvar, for den her finger peger på os og ikke på hverken ledere eller personale i vores institutioner. Det er os, der skal sørge for, at de har ressourcerne til at lykkes. Det skal lykkes i alle institutioner, på alle tidspunkter af dagen. Netop tiden med corona har vist os, hvor vigtigt det er, at der er gode normeringer.

SF betragter minimumsnormeringer som starten på en genopretning af børneområdet. Det er første skridt på vejen mod at løfte normeringerne og styrke kvaliteten i daginstitutionerne.

Børn og pædagoger skal opleve tid til nærvær, omsorg og masser af udviklende øjeblikke – med leg, kreativitet og stærke relationer.

Der skal være minimum én pædagog til stede per tre børn i vuggestuen og minimum en pædagog til stede per seks børn i børnehaven.

Ja, vi var med i budgettet for 2021 og hvis Maria Durhuus havde siddet med i forhandlingslokalet, ville hun også vide, hvor hårdt vi kæmpede for flere penge til vuggestuer og børnehaver! Hun ville også vide, at et budget er et kompromis. Vi fik rigtig mange gode ting i det budget, men vi stod desværre alene med ambitionen om flere voksne til vores børn. At vi er med i et budgetforlig betyder ikke, at vi pludselig ændrer holdning til, at der burde være penge til bedre normeringer. Det ville dog være mærkværdigt, at blot fordi vi har indgået et budgetforlig sammen, så skulle vi pludselig mene det samme som Socialdemokratiet i Hvidovre og have mistet evnen til at fortælle, hvad SF mener. Særligt når Socialdemokratiet tager fejl i denne sag. Det er vi sikre på, at fremtiden vil vise.

Maria Durhuus gør det klart, at Socialdemokraterne ikke kommer til at arbejde for flere voksne til børnene i Hvidovre. Det gør kun SF’s kamp endnu vigtigere – og vi lover at kæmpe videre!

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Børn & unge, Budget, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*