Foreslår undersøgelse af kommunens indsats på handicapområdet

Pernille Blom Hermansen

Pernille Blom Hermansen

En ny landsdækkende undersøgelse giver igen et billede af, at den er helt gal på handicapområdet. Knap halvdelen af de adspurgte fortæller, at de selv må købe sig til den hjælp, de har brug for. Derudover fortæller de, at de ikke føler sig lyttet til af kommunen, og at de har fået dårligere livskvalitet af den forringede kvalitet i hjælpen.

Det er simpelthen ikke godt nok. SF’s udgangspunkt er klart; I vores kommune skal borgere med et handicap have den hjælp, som de har brug for og ret til. Længere er den ikke.

Vi ved, at kommunens medarbejdere knokler hver dag under de vilkår, økonomien og lovgivningen fastsætter. Men hvis økonomien ikke følger med behovet, knægtes fagligheden. Det er fagligheden, der skal afgøre hvilken hjælp man får – ikke økonomien. Det kan ikke være rigtigt, at mennesker med handicap skal deles om den samme faste pose penge, når behovet forstørres.

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Derfor foreslår SF ved næste møde i Kommunalbestyrelsen, at byrådet snarest muligt får en vurdering af Hvidovre Kommunes indsats på handicapområdet med udgangspunkt i Danske Handicaporganisationers undersøgelse. På den måde får vi et kvalificeret grundlag til at diskutere eventuelle ændringer.

Problemet skal også adresseres på Christiansborg. Derfor glæder det os at SFs handicapordfører, Charlotte Broman Mølbæk, har indkaldt ministeren i samråd på baggrund af rapporten. Her vil hun bede ministeren om at indkalde til forhandlinger om at styrke handicapområdet.

Udgivet i Forslag, Forvaltning, Handicap, Læserbreve, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.