Foreslår undersøgelse af kommunens indsats på handicapområdet

Pernille Blom Hermansen

Pernille Blom Hermansen

En ny landsdækkende undersøgelse giver igen et billede af, at den er helt gal på handicapområdet. Knap halvdelen af de adspurgte fortæller, at de selv må købe sig til den hjælp, de har brug for. Derudover fortæller de, at de ikke føler sig lyttet til af kommunen, og at de har fået dårligere livskvalitet af den forringede kvalitet i hjælpen.

Det er simpelthen ikke godt nok. SF’s udgangspunkt er klart; I vores kommune skal borgere med et handicap have den hjælp, som de har brug for og ret til. Længere er den ikke.

Vi ved, at kommunens medarbejdere knokler hver dag under de vilkår, økonomien og lovgivningen fastsætter. Men hvis økonomien ikke følger med behovet, knægtes fagligheden. Det er fagligheden, der skal afgøre hvilken hjælp man får – ikke økonomien. Det kan ikke være rigtigt, at mennesker med handicap skal deles om den samme faste pose penge, når behovet forstørres.

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Derfor foreslår SF ved næste møde i Kommunalbestyrelsen, at byrådet snarest muligt får en vurdering af Hvidovre Kommunes indsats på handicapområdet med udgangspunkt i Danske Handicaporganisationers undersøgelse. På den måde får vi et kvalificeret grundlag til at diskutere eventuelle ændringer.

Problemet skal også adresseres på Christiansborg. Derfor glæder det os at SFs handicapordfører, Charlotte Broman Mølbæk, har indkaldt ministeren i samråd på baggrund af rapporten. Her vil hun bede ministeren om at indkalde til forhandlinger om at styrke handicapområdet.

Udgivet i Forslag, Forvaltning, Handicap, Læserbreve, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*