Uhensigtsmæssigt med nationale test

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

Vi skal passe på børnene og de unge, ikke presse og stresse dem mere end højst nødvendig, for Corona har været hård nok ved dem. Flere og flere bruger utallige timer bag computeren, for det er både her deres undervisning og sociale liv foregår. Det kan hurtigt blive et meget ensomt liv uden de fysiske sociale relationer. De unge føler sig mere ensomme og stressede end før Corona, for online undervisning har erstattet den fysiske skolegang, fritidsaktiviteter og festlige weekender er lukket ned. Det er alvorligt, og derfor er jeg glad for, at vi i SF Hvidovre har fået gratis psykologhjælp igennem til denne målgruppe. Her kan unge få fem samtaler, med det håber jeg, at vi kan løfte de unge som vi har tabt under corona krisen.

Heldigvis er smitten så lav nu, at 0.-4. klasserne er kommet fysisk tilbage, men der meget af det sociale, som skal indhentes, og nok også noget fagligt, selvom jeg er sikker på, at vores lærere har gjort deres bedste for at undervise dem. Men de bliver desværre også mødt af de nationale test. For Børne- og Undervisningsministeriet meldte for nyligt ud, at eleverne skal tage de nationale test, når de vender tilbage til deres skoler. Ministeren fastholder at eleverne på samtlige folkeskoler tage de nationale test inden 11. juni. Det synes jeg er en virkelig dårlig ide! For lige nu skal fokus ligge på at få dem tilbage til en “normal” hverdag og ikke stresse dem fra første skoledag.

For efter et år, med delvis corona-hjemmeskole og et helt år med coronarestriktioner skal lærere, elever og forældre nu bruge krudt på test, som førende eksperter siger alligevel ikke giver et meningsfuldt billede af elevens individuelle niveau. Det er uhensigtsmæssigt, stod det til SF skal fokus nu alene være på undervisningen og elevernes trivsel.

Både Århus, Ålborg og Rødovre kommune har meldt ud, at de ikke ønsker, at deres skoleelever skal tage de nationale test. Det håber vi i SF, at Hvidovre kommune også vil gøre.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Børn & unge, Folkeskole, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*