Endelig en helhedsplan!

Sara Benzon

Sara Benzon

SF har i mange år presset på for at få udarbejdet en helhedsplan for udviklingen af de fysiske rammer på kommunens folkeskoler. I januar kunne vi i Kommunalbestyrelsen endelig få lov at se den og arbejde med den på et temamøde. I løbet af foråret bliver den behandlet i udvalgene, i skole-kontaktrådet og til sidste vedtaget i kommunalbestyrelsen.

Og hvorfor er det så, så vigtigt med den helhedsplan? Det er fordi, de fleste af vores folkeskoler har nogle år på bagen og på mange måder er utidssvarende – hvad angår blandt andet toiletforhold, ventilation og lokalestørrelser. Det resulterer i børn med ondt i maven og hovedpine og det kan vi ikke være bekendt, når børnene skal være på skolen i så mange timer hver dag. Også de pædagogiske og didaktiske rammer er forældede. Udendørsområderne skal motivere til bevægelsens en helt anden måde end de asfaltbelagte skolegårde, der stadig dominerer udearealerne. Inde er der også behov for moderniseringer. Nye undervisningsmetoder og øget inklusion stiller krav til grupperum og fleksible læringsmiljøer. Nogle skoler, blandt andet Avedøre, er allerede i gang med dette arbejde og jeg glæder mig til, vi kan komme ud og se det. Og jeg glæder mig til at få det spredt ud til alle skoler.

For SF vægter nogle af de måske mindst iøjnefaldende ting tungest: ventilation og toiletforhold. Vi SKAL sørge for at indeklimaet er optimalt, for det har stor betydning for elevernes indlæring – og når vi nu har eleverne på skolerne, så kan vi da lige så godt sørge for, at de får det optimale ud af undervisningen! Der skal også være toiletter nok – og de skal være pæne og med lukkede kabiner, så det er trygt for børn at gå på toilettet i skolen. Børn der holder sig i løbet af en hel skoledag, får ikke bare ondt i maven, men får også svært ved at koncentrere sig.

I SF glæder vi os til at arbejde med planen og få de forskellige indsatser prioriteret, så de kan blive ført ud i livet til glæde for alle elever på folkeskolerne i Hvidovre.

Udgivet i Børn & unge, Folkeskole, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Corona kan være årsagen
    Hvidovre Avis 17. marts 2021
    I et indlæg i sidste uges Hvidovre Avis skriver de tre SF-politikere, Anders Wolf, Stine Roldgaard og Rasmus Henriksen, om ældre borgere og deres oplevelser med sundhedssystemet. Det er især oplevelser efter udskrivning fra hospitalet, som de tre SF’ere har fokus på i deres indlæg. Jeg vil først og fremmest sige, at jeg sagtens kan forstå, at det kan være en frustrerende oplevelse både for en ældre borger og dennes pårørende at komme på og blive udskrevet fra hospitalet.
  • Fik vækket dem!
    Hvidovre Avis 10. marts 2021
    Siden SF i juni 2020 stillede et forslag i kommunalbestyrelsen om at melde kommunen ind i foreningen Vild med Vilje, har vi Konservative og sidenhen Det Radikale Venstre bakket op om forslaget. Gentagne gange har vi opfordret til at gøre Hvidovre mere vild, og dermed gavne vores lokale dyre- og planteliv. Otte lange måneder skulle der gå før Socialdemokratiet fandt ud af at det emne var værd at se nærmere på, og ikke bare sende til Det Grønne Råd. Vi er derfor glade for at borgmester partiet nu også er med på den grønne bølge. I fælles front må vi da kunne skabe noget godt og vildt for Hvidovre!