Fremtidens Hvidovre Havn toner frem

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Endelig nærmer det sig at der tages beslutninger om fremtidens Hvidovre Havn. Når vi ikke kan møde borgerne fysisk, så inviterer vi i SF til et lyttemøde på Facebook om havnen. Det foregår “live” på SF Hvidovres Facebook den 10. marts kl. 19 til 20. Vi er nemlig så langt i processen at vi kan begynde at se fremtidens Hvidovre Havn tone frem.

Vi har også inviteret Torben Thyrén som er medforfatter på foreningernes visionsplan til at fortælle og svare på spørgsmål om den. Sidst i 2019 var Torben med til at præsentere klubbernes fælles visionsplan på et meget velbesøgt borgermøde. Siden har vi i kommunalt regi afsat 8 mio. kr. i år til at komme i gang med havnen og samlet set 40 mio. kr. over de næste år.

I tirsdags den 23. februar besluttede vi i kommunalbestyrelsen at bruge 12,5 mio. kr. på forbedring af molerne i havnen og sikring af en bedre dybde til bådene i havnen. Så vi er bestemt i gang, men der skal gerne ske endnu mere nu.

Der er temamøde i kommunalbestyrelsen på fredag den 5. marts, hvor vi forventeligt vil drøfte en række konkrete forslag til hvad der skal prioriteres først på havnen. Der er derfor al mulig grund til at klikke forbi og møde Torben og undertegnede på Facebook den 10. marts og høre det seneste nye om havnen, de helt aktuelle planer og stille dine spørgsmål og idéer.

I SF mener vi at der skal besluttes et “blåt quark”, altså et maritimt center, hvor børn kan lære om stranden og havmiljøet, at Søspejderne skal have en ny hytte og at Roklubbens hus skal renoveres. Men præcis hvordan det skal udføres og hvad der mere skal ske på havnen, det mener vi at et opgaveudvalg bestående af politikere, særligt interesserede borgere og repræsentanter fra havnens foreninger, byens erhvervsdrivende og skolerne, skal være med til at beslutte.

Vi bør også se at få sat gang i midlertidige tiltag med mere udendørs servering og en toiletvogn tæt på stranden, så havn og strand kan nydes på coronasikker manér her i foråret og sommeren. Havnen og stranden skal nemlig være et godt udflugtsmål for alle borgere i Hvidovre.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Byudvikling, Havnen, Kultur, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Corona kan være årsagen
    Hvidovre Avis 17. marts 2021
    I et indlæg i sidste uges Hvidovre Avis skriver de tre SF-politikere, Anders Wolf, Stine Roldgaard og Rasmus Henriksen, om ældre borgere og deres oplevelser med sundhedssystemet. Det er især oplevelser efter udskrivning fra hospitalet, som de tre SF’ere har fokus på i deres indlæg. Jeg vil først og fremmest sige, at jeg sagtens kan forstå, at det kan være en frustrerende oplevelse både for en ældre borger og dennes pårørende at komme på og blive udskrevet fra hospitalet.
  • Fik vækket dem!
    Hvidovre Avis 10. marts 2021
    Siden SF i juni 2020 stillede et forslag i kommunalbestyrelsen om at melde kommunen ind i foreningen Vild med Vilje, har vi Konservative og sidenhen Det Radikale Venstre bakket op om forslaget. Gentagne gange har vi opfordret til at gøre Hvidovre mere vild, og dermed gavne vores lokale dyre- og planteliv. Otte lange måneder skulle der gå før Socialdemokratiet fandt ud af at det emne var værd at se nærmere på, og ikke bare sende til Det Grønne Råd. Vi er derfor glade for at borgmester partiet nu også er med på den grønne bølge. I fælles front må vi da kunne skabe noget godt og vildt for Hvidovre!