Kønsligestilling: Er vi der snart?

Niels Ulsing

Niels Ulsing

– Da Niels Ulsing, som i dag sidder i kommunalbestyrelsen i Hvidovre for SF, og i 1984 arbejdede på Hvidovre Rådhus som socialrådgiver, bad om barselsorlov efter fødslen af sit yngste barn, vakte det opsigt. Den daværende socialchef prøvede at tale ham fra det.

– Børnepleje og hjemmet var langt hen ad vejen kvindernes domæne, og der blev derfor sat spørgsmålstegn ved, hvorfor Niels dog ønskede en sådan ‘kvindeorlov’.

– Niels må siges at have været forud for sin tid, for selvom vi ikke er i mål mht. problematikken om barselsorlov og kønsroller/ligestilling generelt, ser det dog noget lysere ud i dag, end det gjorde den dag i 1984, hvor Niels som den første mand på Hvidovre Rådhus ønskede barselsorlov.

Virtuelt arrangement

8. marts er kvindernes internationale kampdag, hvilket i SF Hvidovre fejres med et virtuelt arrangement med fokus på historiske kønsroller, og især kvindernes historie under overskriften: “Er kvinden mandens ejendom?”

Kristine Amalie Rostgård

Kristine Amalie Rostgård

Historiker og kandidat til kommunalvalget, Kristine Amalie Rostgård, tager os med på en tidsrejse med fokus på kvindernes vilkår. Her vil være nedslagspunkter kvindernes historie fra slutningen af 1800 tallets meget restriktive viktorianske normer til, at kvinderne får stemmeret til folketinget i 1915, som markerer et fremskridt, men ikke målstregen ift. ligestilling.

Efter det historiske oplæg, vil der være rig mulighed for spørgsmål og diskussion om kvindernes rolle før som nu.

– Vi kan love både forargelse og grin undervejs i arrangementet, og vi håber at mange har lyst til at deltage i denne fejring af kvindernes internationale kampdag, siger Kristine Amalie Rostgaard.

Arrangementet er online mandag d. 8. marts kl 19:30 – find link på www.sfhvidovre.dk eller på Facebook-siden SF Hvidovre.

Niels Ulsing

Jeg er 67 år og har siddet i kommunalbestyrelsen siden 1982. Jeg er nuværende formand for Kultur- og Fritidsudvalget, 2. Viceborgmester, og medlem af Økonomiudvalget. Desuden sidder jeg i Bevillingsnævnet, er formand for bestyrelsen i Cirkusmuseet, medlem af Organisationsbestyrelsen for Boligselskabet Friheden, sidder i Ungdomsskolens bestyrelse og Folkeoplysningsudvalget. Jeg er medlem af Beboerklagenævnet som social sagkyndig, og medlem af Valgbestyrelsen for Hvidovrekredsen og Valgbestyrelsen for Kommunalvalg. Jeg genopstiller til kommunalvalget 21. november, og er nummer 2 på SF's liste. Jeg har 3 børn, 6 børnebørn, og 2 bonusbørnebørn. Til daglig arbejder jeg som socialrådgiver i Jobcenter Albertslund, og er Fællestillidsrepræsentant for socialrådgiverne i Albertslund Kommune. Desuden er jeg næstformand i Jobcentrets MED(samarbejds-) udvalg. Jeg har været socialrådgiver siden 1979, og har arbejdet i Hvidovre, Værløse, og som beboerrådgiver i Herlev. Desuden har jeg været Regionsformand i Dansk Socialrådgiverforening. Mine mærkesager er skoleområdet, kommunens økonomi/serviceniveau, arbejdsmarkedspolitik og forenings-/idrætsområdet. Som formand for skoleområdet har jeg arbejdet på at sikre kvaliteten i den nye skolereform, og kvalitetsløftet i Hvidovres skoler med fokus på, fortsat at øge elevernes sociale og faglige færdigheder. Jeg vil desuden arbejde på, at få indført en madordning i skolerne baseret på mest mulig økologi. SF ønsker at sikre alle elever et sundt måltid mad for bl.a. at fremme indlæring, trivsel og ro i klasserne. SF vil, på sigt, renovere skolerne, så de opfylder de nyeste arbejdsmiljøkrav og forbedrer indeklimaet på skolerne for både elevere og lærere.

Udgivet i Begivenheder, Debatter, Læserbreve, Ligestilling

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*