Kulturpas til Hvidovres børnefamilier

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

Nedlukningen af Danmark har været hård ved vores kulturinstitutioner i Hvidovre, de har mistet besøgende og dermed indtægter. Det var været hårdt, trods hjælpepakker og lokalt skal vi gøre alt hvad vi kan, for at rette op på dette. Det er vigtig med et levende kulturliv i vores by, for kulturen er en vigtig del af vore DNA og er med til at skabe begejstring, viden og gode oplevelser. Det har vi brug for efter et år med Corona og nedlukning.

Derfor vil SF genstarte vores kulturliv og indføre et engangs-kulturpas til børnefamilier med fripladser i institutioner i Hvidovre. Der er rigtigt mange børn og unge, som mistrives under coronakrisen, de savner fællesskab og oplevelser, både med deres venner og med deres familier. Et kulturpas vil være en tilskyndelse til, at familierne sammen kan komme ud og opleve Hvidovres kultur. Hvidovres børnefamilier vil med SF’s forslag, få mulighed for at besøge forskellige kultursteder i Hvidovre uden at de koster dem noget. Det vil øge kendskabet til stederne, sætte gang i billetsalget og give Hvidovres familier en kulturoplevelse.

Niels Ulsing

Niels Ulsing

Derfor håber vi i SF på, at der er bred opbakning til vores forslag, når vi på næste kommunalbestyrelsesmøde d. 23 marts fremsætter dette forslag. Vi foreslår at finansieringen blandt andet skal ske med de økonomiske midler, som kommunen ikke har brugt på kulturen og kulturtilbud grundet corona.

Vi håber, at forvaltningen hurtig kan komme i gang med at udarbejde et kulturpas, så det er klar, når vores kulturinstitutioner igen kan åbne op. Det er godt for kulturen og for Hvidovre børnefamilier.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Corona, Forslag, Fritid, Kultur, Velfærd
Ingen kommentarer til “Kulturpas til Hvidovres børnefamilier
  1. leif petersen siger:

    Synes at det er en god ide.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*