Reelle minimumsnormeringer i Hvidovre!

Kristine Amalie Rostgård

Kristine Amalie Rostgård

Hvad ved vi egentligt om, hvor mange voksne, der er sammen med vores børn i daginstitutionerne i Hvidovre lige nu?

De seneste tal fra Danmarks Statistik fortæller os, at Hvidovre i 2019 lige præcis lever op til minimumsnormeringerne (3 børn per voksen i vuggestuerne og 6 børn per voksen i børnehaverne). Men lad os lige huske på, at de voksne, der medregnes i disse statistikker også er ledere, dem der sidder på kontoret, medarbejdere på ferie, køkkenmedarbejdere mm.

Og når Rambøll i 2018 fortalte os, at det er 65% af pædagogernes tid, som bruges sammen med børnene, hvad er det så vores børn reelt oplever i hverdagen i Hvidovre kommune?

Sara Benzon

Sara Benzon

Der skal være plads til, at pædagogerne holder personalemøder, samarbejder med forældre, laver læreplaner, tager efteruddannelse og alt det andet, der skaber kvalitet i institutionerne, men der skal også være tid til det enkelte barn.

Hvordan vilkårene er i Hvidovres daginstitutioner for både voksne og børn, et bør undersøges og det bør undersøges NU!

I SF har vi længe arbejdet for, at vi får undersøgt de reelle normeringer, altså en undersøgelse af, hvor mange voksne børnene faktisk oplever, der er til stede sammen med dem. Tal der tager udgangspunkt i, hvem der faktisk er lige dér og synger med børnene til samling, hjælper med støvlerne, giver et kram, når der skal trøstes og ser børnene.

De har f.eks. gjort det i Fredensborg med ”omsættertabellen”, hvor man udregner, hvor mange voksne, der egentlig er fysisk sammen med børnene. Lad os følge deres eksempel og få et reelt indblik, som vi derefter kan tage stilling til som pædagoger, forældre og ikke mindst politikere. Lad os turde forholde os til de reelle normeringer.

Udgivet i Børn & unge, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*