Stine Roldgaard i regionsrådet

Stine Roldgaard

Stine Roldgaard

Stine Roldgaard, 48 år og aktiv Hvidovreborger, er indtrådt i Regionsrådet som stedfortræder for SF’s Jens Mandrup, der holder barsel. Hun kommer til i en meget spændende tid, hvor hun i den grad har styr på et af fokusområderne: Føde og barselsområdet, der i dén grad er i vælten.

– Som tidligere barselssygeplejerske og ammerådgiver på 3 af regionens fødesteder er der ingen tvivl om, at jeg har en mening om det, der foregår på føde og barselsområdet lige nu, siger Stine Roldgaard og tilføjer at hun har interesseret sig for området siden hun for 24 år siden ventede sit første barn og planlagde hjemmefødsel, primært et fravalg af hospitalsfødsel, da travlheden og uroen på føde og barselsgangene allerede dengang skræmte hende.

En tryg og god første fødeoplevelse med den legendariske jordemoder Lillian Bondo, der med ro og myndighed og bare fødder trådte ind i lejligheden og både så og hørte og honorerede familiens behov under fødslen, resulterede i en stor forkærlighed for hjemmefødsler. Det blev til i alt 5 gode og ukomplicerede hjemmefødsler hos familien Roldgaard – de to sidste på matriklen i Strandmarkskvarteret i Hvidovre, hvor familien nu har boet i 15 år.

– Vi kan læse i medierne, at der efterhånden er bred enighed om, at de fødende skal have ret til to overnatninger på barselsgangen, men i mine øjne er det en slags plaster på såret, og det ved jeg at mange jordemødre er helt enige med mig i. Har man bare fingrene lidt i dejen, så ved man at der skal en holdningsændring til. Det håber jeg at kunne være med til at presse på for, siger Stine Roldgaard og fortæller, at hun allerede, sammen med SF’s to andre regionsrådsmedlemmer Karoline Vind og Peter Westermann har mødtes med formand for jordemoderforeningen Lis Munk, som er også bekymret for at politikerne tror, at lidt mere tid på fødeafdelingen er nok til at få glade familier.

Fokus på hjemmefødsler

Som lokalpolitiker i SF og kandidat til det kommende regionsrådsvalg den 16. november går Stine Roldgaard til valg på bedre fødselsforberedelse, og mere fokus på hjemmefødsler.

– Graviditet og fødsel er ikke en sygdom. Jordemødre er specialister i den normale graviditet og fødsel og de skal have langt bedre arbejdsforhold, så de kan forberede de kommende generationer på en god oplevelse fremfor en stressende og ubehagelig vej til at blive forældre, som vi har læst så meget om i medierne på det sidste. Vi skal bruge vores ressourcer, der hvor de giver mest mening, og forebyggelse i svangreomsorg er en af de gode – både for familier og personale.

Alle de kvinder, der har komplicerede graviditeter og risiko for behov for ekstra hjælp under graviditet og fødsel, skal naturligvis have al den hjælp og tid de har brug for på deres fødested, som faktisk helst ikke skal være meget større end svarende til 4000 årlige fødsler fortæller Stine. Og der har vi jo en udfordring med Danmarks største fødested i vores egen by, som årligt står for omkring 7000 fødsler.

Har du en helt normal graviditet kan hjemmefødsel være værd at overveje endnu en gang. Her har du din egen jordemoder for dig selv og ved hvem, der er i hjemmet og hvor sengen står. Faktisk er sandsynligheden for en ukompliceret fødsel uden overflødige indgreb størst i hjemmet.

Stine Roldgaard er også indtrådt i Regionens social og psykiatriudvalg. Her kan hun trække på sin viden om vores mange borgere, der kæmper med både psykisk sygdom og misbrug af alkohol eller stoffer. De kæmper samtidigt med et system, der ikke rigtig kan rumme dem og give den rette behandling.

– I SF kæmper vi for alle, der ikke har kræfter eller evner til at råbe op for sig selv. Det gælder både de nyfødte og dem, der har det svært i løbet af livet. Der er ingen tvivl om, at mange klarer sig fint det meste af tiden, men ingen er sikret et langt liv uden problemer, og så er det virkelig dejligt med et trygt sikkerhedsnet som det vi har i Danmark, og det er fantastisk med et folkestyre, vi almindelige borgere kan tage aktiv del i, hvilket i den grad udfolder sig i både region og kommuner slutter Stine Roldgaard.

Stine Roldgaard

Som aktiv SF'er vil jeg særligt arbejde for et rart og fremtidssikret Hvidovre for børnefamilierne. Større forståelse for forskelligheder på tværs af etnicitet og religion, vi skal starte et sted, gerne med børnene. Cykelstier og gode parkeringsmuligheder for Hvidovres cyklister. Skolemad for alle – gerne vegetarisk, da det er nemmere, billigere og mest bæredygtigt for kommunen, naturlegeplads ved stranden – også for voksne motionister. Oprettelse af solceller, regnvandsanlæg og andre miljøvenlige tiltag på kommunens bygninger og gerne støtte til de boligejere, der vil være miljøvenlige Der er plads til flere SF medlemmer i Hvidovre. Jeg har stor respekt for jordens og menneskers ressourcer, og husker daglig, at ressourcer ikke behøver at være lig med materielle goder. Mærkesager: Børns vilkår, sikre hjemmefødsler og gode forhold for barslende, miljø på alle plan, dyrevelfærd, sund mad for alle der vil, skolemad så alle børn får mindst ét sundt og nærende måltid i samvær med andre, bybier, gode forhold for cyklister i Dk, ligestilling (men ikke på bekostning af de små børns trivsel), hjælp til de familier, der vil sløjfe brændeovne – de forurener for meget og vi har andre muligheder, der er mere miljøvenlige. Genbrug og bytte i stedet for udsmid og køb nyt i en uendelighed. Urban farming – også gerne i det små. Stop madspild – hold feks. høns ! CV: Stine Roldgaard født i 1972 Gift med Bent, mor til 5 fra 0-16 år Uddannet sygeplejerske i 1999 Har arbejdet på Rigshospitalet og Frederiksberg hospital inden for svangre og barselsspecialet Ansat på HVH som sygeplejerske og ammekonsulent Forældre og fødsel ammerådgiver Forfatter og medforfatter til ”Bogen om Hjemmefødsel” ”Alt om amning”, ”Kvinde kend din krop 2013”. Mor til fem aktive unger og direktør for en halv zoo i baghaven, som også fungerer som forsøgsstation for urban farming med højbede, drivhus, kompost og hønsehold.

Udgivet i Artikler, Regionen, RV21, SF, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*