Hvidovre går baglæns…

Rasmus Henriksen

Rasmus Henriksen

På lørdag er det 1. maj – arbejdernes internationale kampdag – men der bliver færre og færre faglærte og det er et kæmpe problem for hele samfundet.

Som det laveste antal i fire år, så vælger blot 16,4% af Hvidovres unge i år at søge ind på en faglig uddannelse. Skiftende regeringer har uden held forsøgt at få flere unge til at vælge håndværksfagene til. Og senest har den socialdemokratiske regering, hævet målsætningen om, at 25% af en ungdomsårgang, skal vælge en faglig uddannelse til 30%. Men hverken de unge eller deres forældre har lyttet, for i mere end 10 år har andelen ligget på ca. 19%.

I 00’erne lavede den daværende regering mange katastrofer, men efter min mening var den største dog at erklære, at Danmark skulle være et videnssamfund, ikke fordi et videnssamfund er dårligt, men fordi man med et underkendte alle dem, der levede af at producere noget.

Folkeskolen er blevet akademiseret, tekniske skoler er blevet udsultet og unge med gode karakterer bliver guidet mod gymnasiet “for at blive til noget”.

Alt dette har sat sig så dybt i de unge og deres forældre, at uanset hvilke tiltag man har gjort de sidste 10 år, så har det ikke ændret ved, at de unge stadig vælger faglige uddannelser fra.

Hvis vi skal udnytte vores grønne innovative førertrøje til noget, så er vi nødt til at have et ordentligt samspil mellem folk med lange uddannelser, og folk der er gode til at udforme deres ideer til konkrete produkter.

Vi skal have flere unge til at vælge en faglig uddannelse, og en start kunne være at vise de unge, hvilke job deres uddannelse giver adgang til, frem for at vise dem den skole de skal gå på.

Udgivet i 1. Maj, Arbejdsmarked, Læserbreve, Uddannelse

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.