Hvidovre går baglæns…

Rasmus Henriksen

Rasmus Henriksen

På lørdag er det 1. maj – arbejdernes internationale kampdag – men der bliver færre og færre faglærte og det er et kæmpe problem for hele samfundet.

Som det laveste antal i fire år, så vælger blot 16,4% af Hvidovres unge i år at søge ind på en faglig uddannelse. Skiftende regeringer har uden held forsøgt at få flere unge til at vælge håndværksfagene til. Og senest har den socialdemokratiske regering, hævet målsætningen om, at 25% af en ungdomsårgang, skal vælge en faglig uddannelse til 30%. Men hverken de unge eller deres forældre har lyttet, for i mere end 10 år har andelen ligget på ca. 19%.

I 00’erne lavede den daværende regering mange katastrofer, men efter min mening var den største dog at erklære, at Danmark skulle være et videnssamfund, ikke fordi et videnssamfund er dårligt, men fordi man med et underkendte alle dem, der levede af at producere noget.

Folkeskolen er blevet akademiseret, tekniske skoler er blevet udsultet og unge med gode karakterer bliver guidet mod gymnasiet “for at blive til noget”.

Alt dette har sat sig så dybt i de unge og deres forældre, at uanset hvilke tiltag man har gjort de sidste 10 år, så har det ikke ændret ved, at de unge stadig vælger faglige uddannelser fra.

Hvis vi skal udnytte vores grønne innovative førertrøje til noget, så er vi nødt til at have et ordentligt samspil mellem folk med lange uddannelser, og folk der er gode til at udforme deres ideer til konkrete produkter.

Vi skal have flere unge til at vælge en faglig uddannelse, og en start kunne være at vise de unge, hvilke job deres uddannelse giver adgang til, frem for at vise dem den skole de skal gå på.

Udgivet i 1. Maj, Arbejdsmarked, Læserbreve, Uddannelse

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Corona kan være årsagen
    Hvidovre Avis 17. marts 2021
    I et indlæg i sidste uges Hvidovre Avis skriver de tre SF-politikere, Anders Wolf, Stine Roldgaard og Rasmus Henriksen, om ældre borgere og deres oplevelser med sundhedssystemet. Det er især oplevelser efter udskrivning fra hospitalet, som de tre SF’ere har fokus på i deres indlæg. Jeg vil først og fremmest sige, at jeg sagtens kan forstå, at det kan være en frustrerende oplevelse både for en ældre borger og dennes pårørende at komme på og blive udskrevet fra hospitalet.
  • Fik vækket dem!
    Hvidovre Avis 10. marts 2021
    Siden SF i juni 2020 stillede et forslag i kommunalbestyrelsen om at melde kommunen ind i foreningen Vild med Vilje, har vi Konservative og sidenhen Det Radikale Venstre bakket op om forslaget. Gentagne gange har vi opfordret til at gøre Hvidovre mere vild, og dermed gavne vores lokale dyre- og planteliv. Otte lange måneder skulle der gå før Socialdemokratiet fandt ud af at det emne var værd at se nærmere på, og ikke bare sende til Det Grønne Råd. Vi er derfor glade for at borgmester partiet nu også er med på den grønne bølge. I fælles front må vi da kunne skabe noget godt og vildt for Hvidovre!