Nej tak til mere trafikstøj

Serdal Benli

Serdal Benli

I sidste uge kom regeringen med deres infrastrukturplan, og her i Hvidovre synes vi, at der mangler flere ting i den plan. I SF så vi gerne, at der havde været flere midler til støjbekæmpelse og bedre kollektiv trafik til Hvidovre, f.eks en metro til hospitalet.

For rundt om København findes flere af landets mest trafikerede motorveje. Samtidig er Københavns omegnskommuner hjemsted for mange tusinde borgere, som må leve i et helvede af støj.

I Hvidovre kommune er ca. 53% af boligerne, hele 12.700 husstande plaget af trafikstøj. Lige nu dør flere hundrede danskere hvert år på grund af støjen fra trafikken, og mange flere bliver syge og stressede af det. Det er altså alt for mange, og det er ikke rimeligt, at de, der bor i Hovedstadsområdet, skal lide under trafikstøjen.

Rasmus Henriksen

Rasmus Henriksen

Heldigvis er det muligt at gøre noget ved det, f.eks. ved at bygge flere støjskærme, gerne kombineret med vedvarende energi som solceller. Vi kan sænke hastigheden på udvalgte strækninger og udbygge den kollektive trafik, så der bliver færre biler på vejene.

Lad os sammen – de forskellige partier i Hvidovre – råbe op, så det også høres på Christiansborg og hos regeringen, om trafikstøjen og de trafikale udfordringer i Københavns omegnskommuner. Vi skal helst også i fremtiden bo her uden altid at skulle lukke vinduerne eller tage høreværn på, når vi går udenfor!

Udgivet i Læserbreve, Miljø, Støj, Trafik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*