Kulturen skal være tilgængelig for alle

Kristine Amalie Rostgård

Kristine Amalie Rostgård

I det forgangne år har mange af os virkelig kunne mærke hungren efter kulturlivet. Jeg har i hvert fald! Der gik ikke mange timer fra annonceringen af at teatrene måtte åbne, til at jeg sad med sæsonens første teaterbillet til Teater Vestvolden. Og jeg glæder mig!

Måske har mange haft den samme trang til kulturel adspredelse? I hvert fald kunne jeg konstaterer kort efter, at alt var udsolgt til selvsamme forestilling. Det vidner om, at vi er mange, der under Coronanedlukningen virkelig har savnet kulturlivet.

Det er væsentligt at kulturen er nærværende og tilgængelig for alle der ønsker at tage del i den. Derfor har vi i SF stillet forslag om, at sikre Hvidovres borgere mulighed for at deltage i kulturlivet, således at alle børnefamilier og ældre – uanset økonomisk formåen – kan få glæde af Hvidovres rige kulturliv.

Efter forslag fra SF er det derfor besluttet, at der skal etableres et kulturpas, der giver fri entré til maksimalt 3 betalingskrævede aktiviteter på Hvidovre Kommunes kultur- og fritidsområde. Det vil være med til at sætte gang i en økonomisk presset branche, som har været nedlukket i en lang periode samt være med til at flere opdager alle de gode tilbud, vi har i Hvidovre.

Det bør, som nævnt, ikke være ens økonomi som bestemmer, om man har mulighed for at få kulturelle oplevelser. Derfor kulturpasset målrettet borgere der er godkendt til fripladsordning i Hvidovre Kommune samt borgere over 60 år. Kulturpasset gælder i resten af 2021.

Udover at sikre adgang til kulturelle oplevelser, ønsker SF således at styrke kulturlivet i Hvidovre. Ikke nok med at kultur kan være dannende, udfordrende og berigende, så kan den også øge livskvaliteten og bidrage til et mere levende byliv. – I SF mener vi, at det er væsentligt!

Udgivet i Corona, Forslag, Fritid, Kultur, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*