Solporten står op over Holbækmotorvejen

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

I sidste uge blev projektet “Solporten”, der er en overdækning af Holbækmotorvejen med solceller og boliger offentliggjort. Det er en gammel drøm for SF i Hvidovre. Det er fantastisk for natur, klima, miljø og vores by, at det nu ser ud til at blive til virkelighed.

I SF er vi meget glade for at have været med til at skabe kontakt mellem en visionær arkitekt og visionære og dygtige mennesker i EBO Consult, der har sammensat en stærk alliance af fjernvarmeselskabet, grundejere, boligforeninger og hospitalet. De har virkelig grebet idéen og dygtigt omsat den.

Vi skal med dette projekt vise vejen til hvordan man mindsker støjen og forureningen fra motorveje, og samtidig udnytter overdækningen til at producere klimavenlig solcellestrøm.

I SF håber vi at Solporten baner vejen for at vi også kan få overdækket andre store veje, der støjplager vores kommune, f.eks. Amagermotorvejen. Der er store fremtidsperspektiver i projektet. I SF var vi med til at tænde gnisten fra start og nu glæder vi os til at arbejde for at realisere Solporten og dermed overdækningen af Holbækmotorvejen med støjdæmpende solceller.

Solporten

Solporten

I SF tog vi Solporten op på kommunalbestyrelsesmødet i tirsdags med henblik på at sagen kan komme på dagsordenen i de relevante udvalg i kommunen. Der er nemlig også igangværende trafikforhandlinger på Christiansborg, hvor det er afgørende at vi fortæller vores repræsentanter at her er et visionært projekt, der både mindsker støj, producerer solenergi og skaber et nyt boligområde ovenpå en ellers støjende og forurenende motorvej midt gennem byen. Staten kan hjælpe med finansiering til en forundersøgelse, nærmere beregninger og den lovgivning og tilladelser der skal til for at bygge et låg på motorvejen. Lykkes det her i Hvidovre, så vil det være forbillede for overdækning af mange andre store veje i danske byer.

Det er en helt oplagt idé, som vi sikkert er mange i Hvidovre der har tænkt, når vi har passeret ad Hvidovrevej på broen over Holbækmotorvejen. Vi ved også at der findes mindst ét alternativt forslag til en overdækning på Holbækmotorvejen, og derfor skal vi altså nu til i kommunen at arbejde seriøst på det.

Vi kan også forstå at socialdemokraterne har taget idéen til sig. Det er vi i SF meget glade for at de har gjort så hurtigt, fordi andre gange må vi også sige ærligt at socialdemokratiet i Hvidovre oftest stemmer andres idéer ned. Men det skal de ikke høre for denne gang. Vi er begejstrede for at folk vil være med, og det ser ud til at mange bakker op. Nu kan vi så allerede tælle til et et flertal i Hvidovre bag idéen om at overdække Holbækmotorvejen. Sammen med det brede partnerskab, der er skabt i Solporten tegner det godt!

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Bæredygtighed, Klima, Læserbreve, Solporten, Støj, Trafik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*