Børn overflyttes for tidligt til børnehave

Kristine Amalie Rostgård

Kristine Amalie Rostgård

Vi har via de sociale medier adspurgt forældre i Hvidovre om, hvornår deres børn blev flyttet i børnehave, og om en evt. tidlig overflytning har været efter eget ønske. Vi blev en smule overraskede, da forældre meldte, at deres børn var blevet overflyttet til børnehave helt ned i alderen 2 år og 6 måneder uden forældrenes ønske om dette. Her var der vel at mærke ikke tale om overflytning til en overgangsgruppe, men i stedet direkte i børnehave, hvilket selvfølgelig har gjort indtryk på os.

Den generelle børnehavealder i Hvidovre er i dag 2 år og 10 måneder, hvilket i sig selv er en tidlig start på børnehavelivet.

Kristine Amalie har i sin tid i #HvorErDerEnVoksen stødt på flere forældre der især frygter den dag deres børn skal starte i børnehave. Der nu efter reglerne er i alderen 2 år og 10 måneder, sat ned fra 3 år. Den 2 måneders forskel lyder måske ikke af meget, men der sker meget i barnets udvikling i de første år – også på månedsbasis. Derudover er det anseelig andel af barnets liv. At sænke børnehavealderen er en tendens, som flere eksperter advarer imod.

Sara Benzon

Sara Benzon

Normeringen i børnehaverne er langt mere sparsomme end i vuggestuerne, og flere forældre oplever, at det giver mange udfordringer især i overgangen til børnehaven, idet børnene ikke er børnehaveparate. Flere eksperter advarer af samme årsag imod at sænke børnehavealderen; herunder eksempelvis Charlotte Ringsmose, professor og forsker i dagtilbud på Aalborg Universitet.

Vi er glade for at især SF på Christiansborg har kæmpet børnenes sag, og fået vedtaget, at normeringen fra 2024 vil følge børnene over i børnehaven indtil de fylder 3 år, hvilket vil gøre det ufordelagtigt for kommunerne at flytte børnene tidligt i børnehave. Det er et stort fremskridt! Vi ønsker dog i SF Hvidovre, at vi viser os som ‘Børnenes og familiernes kommune’, lytter til eksperternes vurdering og ser nødvendigheden af igen at hæve børnehavealderen til 3 år – og hellere i dag end i morgen!

Udgivet i Børn & unge, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.