Grønne løsninger på skybruds-udfordringer

Sara Benzon

Sara Benzon

Torsdag aften deltog vi begge i borgermødet om skybrudssikring i Hvidovre Nord, da vi begge er bosat i bydelen. Både som borgere og lokalpolitikere, er det et område som ligger os begge nært, og det gør det heldigvis også for mange andre borgere.

Vi skal tænke i nye løsninger, for at undgå oversvømmelser og vand i vores kældre. Vi husker alle den dag i juni 2011, hvor mange oplevede vand i haver, på veje og i kældre og det skal vi forhindre sker igen. Heldigvis er der nu fokus på området og der skal udarbejdes en skybrudsplan.

På mødet var der en stor tilslutning til, at man laver grønne løsninger, der samtidig forbedrer biodiversiteten, når man skal opbevare vandet eller føre det i den rigtige retning. Specielt var vi rigtig glade for forslaget om grønne chikaner i vejkanter. Det er en løsning, vi i SF rigtig længe har ønsket os flere af. Det er både godt for regnvandet, insekterne og med til at øge sikkerheden i trafikken.

Marie-Louise Jørgensen

Marie-Louise Jørgensen

I SF kommer vi i løbet af de næste år til at arbejde hårdt for, at de grønne løsninger skal vinde over mere asfalt og at ingen borgere i Hvidovre skal bekymre sig om ødelagte kældre.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Bæredygtighed, Klima, Læserbreve, Trafik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*