Aftale om valgforbund til kommunalvalget 2021 mellem B, F, G, H og Ø

Valgforbund KV21, B, F, G, H og Ø

Valgforbund KV21, B, F, G, H og Ø

De fem partier og lister Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Veganerpartiet, Hvidovrelisten og Enhedslisten i Hvidovre har indgået aftale om at indgå i valgforbund til kommunalvalget til november 2021.
Såfremt Alternativet (Å) opstiller er der åbenhed for at lade Alternativet indgå i valgforbundet.

Der er tale om et “teknisk” valgforbund, der har til formål at sikre at ingen stemmer på de fem partier eller lister bliver spildte.

Selvom det er et teknisk valgforbund, er en løbende og tillidsfuld dialog vigtig for de fem partier og lister. Derfor er det aftalt, at afholde løbende dialogmøder på tværs af alle seks partier, uanset om det enkelte parti bliver valgt til kommunalbestyrelsen eller ej.

Der er tale om et bredere valgforbund bestående af flere partier og lister end ved det foregående kommunalvalg. Det sker ud fra et ønske om at styrke den politiske dialog og samarbejde til gavn for Hvidovre.

Politisk dialog og møder
Vi forpligter derfor hinanden på løbende, kvartalsvise dialogmøder om den aktuelle politik (dvs. mindst fire gange om året), herunder op til budgetforhandlingerne.

For at styrke den politiske dialog og debat i Hvidovre er vi også enige om at der i regi af partierne og listerne i valgforbundet afholdes fælles offentlige politiske debatmøder om aktuelle emner i Hvidovre.

Partier der ikke opnår valg, kan deltage en time på et gruppemøde hos et af de partier eller lister, der opnår valg, forud for hvert kommunalbestyrelsesmøde, med henblik på at gennemgå og drøfte punkter på kommunalbestyrelsens dagsorden.

Fordeling af poster
Partier der ikke opnår valg til kommunalbestyrelsen tilgodeses, så vidt konstitueringen efter valget gør det muligt, med poster, der ikke kræver besættelse af kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Der er ikke udpeget en fælles borgmesterkandidat for valgforbundet.
Valgforbundet er enige om at alle partier og lister i valgforbundet, uanset om det enkelte parti eller liste opnår valg, mødes som de første i konstitueringsforhandlingerne, når valgresultatet er kendt.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Kommunalbestyrelsen, KV21, Opslag, Pressemeddelelser, SF, Valg, Venstrefløjen
En kommentar til “Aftale om valgforbund til kommunalvalget 2021 mellem B, F, G, H og Ø
1 Pings/Trackbacks for "Aftale om valgforbund til kommunalvalget 2021 mellem B, F, G, H og Ø"
  1. […] skyldes en formulering i den aftale som SF, Hvidovrelisten, Radikale Venstre, Enhedslisten og Veganerpartiet har indgået. Det skriver […]

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*