Grønt budget med forbedringer for børn og ældre

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Sent i går aftes indgik vi i SF en budgetaftale for kommunens budget 2022 sammen med Socialdemokraterne, Hvidovrelisten og DF.

Som ét blandt fire partier har vi selvfølgelig ikke fået hele vores ønskeliste igennem, men jeg vil gerne fremhæve flere gode ting:

* Børnehavealderen føres tilbage fra 2 år og 10 måneder til 3 år. Det sker gradvist, startende 1/1 2022 frem til 1/1 2023. Det betyder mere RO PÅ for de mindste og flere penge til dagtilbuddene.

* Vi skal bekæmpe støjen og derfor afsætter vi 700.000 kr. til at undersøge overdækning af motorvejene, hvor bl.a. solceller er en mulighed. Samtidig opretter vi et såkaldt §17,4-udvalg bestående af bl.a. borgere til at arbejde med støj. Det vi i SF har kaldt et “Støjråd”.

*Mindst 50 % af alt kommunalt byggeri skal være bæredygtigt bestående af træ eller genbrugsmaterialer.

* Vi forskønner byskiltene med mere grønne skilte

* Vi indfører en servicebus som foreslået af Ældrerådet, så ældre- og handicappede borgere får bedre mulighed for at færdes rundt i byen til f.eks. butikscentrene, havnen eller aktivitetscentret

* Vi afsætter 4 mio. kr. til klubhus til Rebæk IF med offentlige toiletter i Rebæk Søpark. Rebæk IF gør et flot arbejde for breddeidrætten blandt børn og de savner lokaler og noget så basalt som et toilet. Alle os der nyder vores fine park kan også få brug for at låne et toilet i ny og næ.

Det er en god dag!

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Ældrepleje, Børn & unge, Budget, Idræt, Støj, Velfærd
En kommentar til “Grønt budget med forbedringer for børn og ældre
 1. E Bjerg siger:

  Hej Anders. Har prøvet at finde noget om SF-Hvidovres holdning til seniorboliger i Hvidovre samt noget om holdning til projektet vedrørende “øerne” ud for Avedøre Holme. Vi burde selvfølge selv ha fulgt debatten løbende, men nu prøver jeg at blive lidt klogere op til valget. Har forståelse for at din/jeres tid er presset, men henvis evt. til en debet i kommunalbestyrelsen, så kan jeg måske finde referatet. PÅ forhånd tak. vh Erik

  • Hej Erik,

   Tak fordi du kigger forbi hjemmesiden her og stiller spørgsmål.

   Først om seniorboliger, så vil jeg sige at dem mangler vi flere af i Hvidovre og særligt nogen, der er til at betale for pensionister. Derfor vil det være et krav fra os at høre mere om pris, hvis private skal bygge mere og ellers skal vi have flere almene seniorboliger.
   Uddybende så vil vi i SF også have flere plejehjemspladser, ældreboliger og seniorbofællesskaber – Ikke alle ældre ønsker at være “længst muligt i eget hjem”. Ældre og pensionister er forskellige og skal have ret til at vælge den boligform og hjælp, der passer til dem.
   SF vil også arbejde for flere blandede boligområder, hvor ældre, pensionister, børnefamilier og studerende lever side om side og hjælper hinanden. Ældre og handicappede med eksempelvis gangbesvær eller andre udfordringer ved at gå på trapper mv., skal have førsteret til ledige boliger i stueetagen.

   Vores holdning til holmene er grundlæggende den samme som vi gav udtryk for i 2019, da projektet kom frem. Det er ikke blevet voldsomt meget mere konkret siden, så derfor er dette fortsat dækkende med fokus på miljø, natur, støj og trafik: https://www.sfhvidovre.dk/2019/01/et-groent-og-baeredygtig-industrikvarter/

   Håber det gav dig svar, ellers så skriv endelig igen.

   Venlig hilsen
   Anders

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*